Emil Lindholm ulosajostaan: Nuotit olivat liian optimistiset

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Tulevaisuuden Tähti Emil Lindholm osoitti Suomen MM-rallissa vahvaa kilpailukykyä. Nuori lahjakkuus toivoo pääsevänsä seuraamaan lajinsa huippujen jalanjäljissä tulevina vuosina.

Lindholmin todennäköinen kakkossija JWRC-luokassa vaihtui harmillisesti keskeytykseen Neste Rallin päätöspäivänä kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella. 21-vuotiaan kuljettajalupauksen vauhdikas pyörähdys Oittilassa päätti vahvan esityksen, mutta analyyttinen Lindholm otti tuloksen vastaan jalat maassa.

– Ajoin liian lujaa oikealle kääntyvään mutkaan ja pyörimme neljä kertaa ympäri. Nuotit olivat selkeästi hieman liian optimistisia. Se on sääli koska toinen sijamme oli turvattu.

Lindholmin esitys kilpailussa oli kuitenkin täynnä positiivisia merkkejä: pärjääminen soraralleissa pätevöityneiden, ja teiden luonteen tuntevien JWRC-huippujen seassa ilman pidempää kokemusta Ford Fiesta R2T -autosta osoitti, että nuorella kuljettajalla on vielä paljon takataskussaan lähitulevaisuudessa.

– Nautin kokemuksesta. On ollut hyvä huomata, että pystyn haastamaan muut näillä vaikeilla teillä.

– Perjantaina ajoimme joitakin pätkiä todella hyvin, ja ajat olivat ok. Tein yhden pienen virheen joka vaikutti varmuuteeni, mutta lauantai oli parempi. Päijälän ja Ouninpohjan vaikeilla pätkillä tiesin että pystyn häviämään enemmän kuin saavuttamaan, joten olin melko varovainen. Tämä osoittautui hyväksi strategiaksi koska useampikin kilpakumppani joutui niiden kanssa vaikeuksiin. Olen oppinut paljon tänä viikonloppuna, Lindholm summaa Neste Rallin tiedotteessa.

Lindholm lunasti täyden osallistumispaketin Neste Ralliin vietyään voiton AKK:n järjestämästä rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailusta. Ralli SM -sarjan menestykseen ja monipuolisiin valintatesteihin perustuvan kilpailu mittaa osallistujiltaan niin fyysistä kuin psyykkistä vahvuutta, sekä lajiteknistä osaamista että PR-/mediataitojakin.

Myös Neste Rallin järjestäjänä tunnettu AKK lanseerasi nuoria lahjakkuuksia kohti rallimaailman huippua luotsaavan kilpailunsa vuona 2014, jolloin sen voitti nykyään M-Sportin tehdastiimissä ajava, Neste Rallin yleiskilpailussa upeasti neljänneksi sijoittunut Teemu Suninen. Vasta toiseen WRC-ralliinsa osallistunut Suninen oli kiinni toisessa sijassa aivan kilpailun loppumetreille. Tulevaisuuden Tähtien vahvaa suomalaisesitystä Neste Rallissa täydensi vuonna 2015 tittelin voittanut Jari Huttunen, joka vei nimiinsä WRC2-luokan voiton ylivoimaiseen tyyliin.

– Tämä todellakin näyttää että kaikki tuo on mahdollista, vaikkakin tiedän että minun täytyy vielä tehdä töitä tiettyjen osa-alueiden kanssa, Lindholm pohdiskeli mahdollisuuksiaan matkata kohti lajinsa maailmanhuippua.

Monipuolisena kuljettajana tunnettu Lindholm palaa ensi viikonloppuna rata-ajon pariin Saksan GT-mestaruussarjan osakilpailussa Nurburgringillä. Takaisin rallin maailmaan Tulevaisuuden Tähti siirtyy syyskuussa, kun Ralli SM -sarjan finaalikilpailu ajetaan Tampereella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat