M-Sport-kuski juhli voittoa perinteikkäässä rallissa – tallikaveri hylättiin tylysti

Adrien Fourmaux nappasi voiton lauantaina päättyneessä Jänner-rallissa, joka avaa perinteisesti Itävallan rallisarjan heti vuoden alussa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Harald Illmer
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux kilpaili viime vuonna rallin MM-sarjan pääluokassa M-Sport Fordin kalustolla. Tänä vuonna ranskalaiskuljettaja joutuu tyytymään kakkosluokan kilpuriin, sillä hän ajaa WRC2-sarjassa Ford Fiesta Rally2 -autolla.

Fourmaux totutteli autoon viikonloppuna ajetussa Jänner-rallissa. Ranskalainen otti kisan kärkipaikan haltuunsa perjantaiaamuna, mutta itävaltalainen Simon Wagner tarjosi uudella Skoda Fabiallaan kovan vastuksen. Fourmaux’n voittomarginaali oli lopulta 9,7 sekuntia Wagneriin.

– Olen erittäin tyytyväinen kisaamme. Ralli ei ollut missään nimessä helppo. Tiet olivat nopeita, mutta liukkaita, Fourmaux sanoi.

Ford-kuljettaja valmistautui kisassa Monte Carlon MM-rallia varten, joka käynnistyy vajaan kahden viikon kuluttua.

– Minulle ja ”Alexille” (kartanlukija Alexandre Coria) oli tärkeää päästä takaisin Fiesta Rally2 -autoon, jolla olimme ajaneet viimeksi kesäkuussa. Voimaa ja downforcea on vähemmän Rally1-autoon verrattuna, minkä vuoksi ajaminen on täysin erilaista kuin Pumalla. Tämä oli hyvä startti kauteen ja antoi lisää itseluottamusta, Fourmaux kertoi.

Fourmaux’n uuden WRC2-tallikaverin Gregoire Munsterin kisa ei sujunut yhtä valoisasti. Munster kärsi perjantaina teknisistä ongelmista, minkä vuoksi hän putosi kauas kärjestä.

Munster onnistui ajamaan pohja-ajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, mutta hän sai kisan päätteeksi hylkäyksen sääntöjen vastaisten renkaiden vuoksi. Wagner oli tehnyt Munsteria vastaan protestin, jonka kilpailun tuomaristo hyväksyi.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan 19.-22. tammikuuta.

Katso alta kooste rallin MM-kauden 2022 päättäneestä Japanin MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat