Rallitähti kokemassa jälleen karun kohtalon – ”Katsotaan myöhemmin, mitä mahdollisuuksia meille avautuu”

Andreas Mikkelsenin loppukauden ralliohjelma on vielä täysin auki.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikkelsen ajoi kauden ensimmäisen MM-rallinsa vasta toukokuun puolivälissä Portugalissa, missä hän sijoittui kolmanneksi WRC2-luokan kilpailussa. Mikkelsenin kalenterissa on tilaa loppuvuodelle, sillä toistaiseksi hän on merkannut itselleen ylös vain yhden MM-osakilpailun.

– Tietenkin haluaisin ajaa mahdollisimman paljon, mutta sitä varten pitäisi olla myös budjettia. Tällä hetkellä minulla ei ole budjettia ajaa täyttä sarjaa. Mutta katsotaan, mitä tuleman pitää, Mikkelsen kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Mikkelsen oli viime syksynä lähellä diiliä Hyundain WRC-tallin kanssa, mutta lopulta norjalainen jäi ilman pestiä, kun Hyundai valitsikin miehistöönsä Esapekka Lapin ja Craig Breenin. Mikkelsen putosi tyhjän päälle, sillä hän oli jo ehtinyt ilmoittaa Toksport-tallille, ettei hän lähde Skodalla WRC2-luokkaan kaudella 2023.

Tämän vuoksi MM-sarjassa kolme osakilpailuvoittoa ottaneen Mikkelsenin ajot ovat jääneet vähemmällä tänä vuonna.

– Aloitimme kautemme Portugalissa ja ajamme Sardiniassa, mutta meillä ei ole suunnitelmia ajaa koko sarjaa. Tällä hetkellä ohjelmassani on vain nämä kaksi rallia. Katsotaan myöhemmin, mitä mahdollisuuksia meille avautuu loppukaudelle, norjalaistähti sanoo.

Hyundai hakee parhaillaan uutta kuljettajaa testionnettomuudessa henkensä menettäneen Breenin tilalle. Mikkelsen on jälleen yhdistetty huhuissa Hyundai-paikkaan, mutta hän saattaa joutua pettymään tälläkin kertaa. Tiettävästi suomalaiskuljettaja Teemu Suninen on nimittäin erittäin lähellä pestiä Hyundain WRC-tallin kanssa.

Ajohommien lisäksi Mikkelsen on keskittynyt viime aikoina entistä enemmän perhe-elämään. Mikkelsenistä tuli isä viime syksynä.

Kisojen aikana norjalainen pitää tiiviisti yhteyttä kotijoukkoihinsa.

– Puheluista kotiin on tullut hieman pidempiä iltaisin. Olemme myös videoyhteydessä, sillä haluan seurata kaikkia kotitapahtumia.

– Ajaessa olen täysin keskittynyt omaan hommaani. Mutta heti, kun pysähdymme päivän päätteeksi ja voin hieman rentoutua, kaipaan kotiin, Mikkelsen myöntää.

Katso alta kooste Portugalin MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat