Joko sopimus on taskussa? Teemu Suninen hyppäsi Rally1-auton rattiin salatestissä

Teemu Suninen testaa Hyundain Rally1-autoa torstaina.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundai on testannut viime viikon lopulta lähtien Rally1-kalustoaan omalla testialueellaan Keski-Suomessa. Testirupeama jatkui vielä torstaina, jolloin auton puikkoihin loikkasi Hyundain tehdastiimin ulkopuolinen kuljettaja.

Auton ratissa nähtiin nimittäin Teemu Suninen, joka on vahvasti tyrkyllä ajamaan tehdastiimin kolmosautolla ainakin muutaman MM-rallin tällä kaudella. Suninen kuuluu jo entuudestaan Hyundain WRC2-miehistöön.

Aamulla Suninen ajoi sateisessa säässä Hyundai i20 N Rally1 -autolla Jämsän lähettyvillä. Päivän edetessä pilvien välistä alkoi pilkahdella myös aurinko.

Sunisen testi pyrittiin pitämään salassa, mutta Rallit.fi sai asiasta vihiä torstaiaamuna. Ja samalla Suninen saatiin ikuistettua kuviin ajohommissa.

Hyundai etsii miehistöönsä uutta kuljettajaa, sillä tallin kolmosautossa ajovastuuta jakanut Craig Breen menetti henkensä testionnettomuudessa Kroatiassa huhtikuussa. Dani Sordo ajaa tiimin kolmannella kilpurilla seuraavissa osakilpailuissa Sardiniassa ja Keniassa, mutta espanjalaiskonkari jättää väliin Viron ja Suomen osakilpailut.

Näin ollen Hyundai tarvitsee kuskin ainakin kesän nopeisiin sorakilpailuihin, jotka sopivat luonteeltaan erittäin hyvin Suniselle.

Sunisen lisäksi Hyundai-pestiin on yhdistetty muitakin kuljettajia. Hurjimpien huhujen mukaan suomalaiskuljettajat Emil Lindholm ja Sami Pajari olisivat tulossa vielä tämän viikon aikana testaamaan Hyundain Rally1-autoa ja antamaan näyttöjä, mutta Rallit.fin tietojen mukaan nämä huhut eivät pidä paikkaansa.

Kumpikaan suomalaiskaksikosta ei omaa aiempaa kokemusta Rally1-autosta. Sekä Lindholm että Pajari ajavat Toksport-tallin Skoda Fabialla MM-sarjan kakkosluokassa.

Suniselta puolestaan löytyy rutkasti kokemusta MM-sarjan pääluokasta, sillä hän kilpaili M-Sport Fordin WRC-autolla MM-ralleissa vuosina 2017-2021. Suninen jätti M-Sportin kesken kauden 2021 ja sai lopulta pestin Hyundain WRC2-tallista.

Suninen ajoi Hyundain WRC-autolla yhden osakilpailun kauden 2021 lopussa, kun tallia tuolloin edustanut Ott Tänak jätti Monzan rallin väliin henkilökohtaisten syiden vuoksi. Suninen sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

Nyt vaikuttaa siltä, että Suniselle on luvassa pitkästä aikaa kisoja pääluokassa – ja hänelle ensimmäistä kertaa Rally1-luokituksen hybridikilpurilla.

Katso alta lyhyt video Sunisen testistä Hyundain Rally1-autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat