Hayden Paddon murskasi kisaennätyksen ennen paluutaan rallin MM-sarjaan

Hayden Paddon. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH

Hayden Paddon lämmitteli viikonloppuna Walesin MM-rallia varten voittamalla Ashley Forest -rallisprintin kotimaassaan Uudessa-Seelannissa.

Paddon ajoi kilpailussa oman tiiminsä Hyundai i20 AP4 -autolla, joka oli viritetty kisaa varten. Paddonin tavoitteena oli rikkoa 1,7 kilometriä pitkän pätkän kisaennätys 54,96 sekuntia. Sen hän tekikin murskaavalla marginaalilla.

Sunnuntain finaalissa Paddon latasi taululle ajan 52,77.

– Tallimme oli tehnyt hurjan määrän töitä ja kohdannut useita esteitä valmistautuessaan kilpailuun, joten on uskomatonta, että tämä päättyi näin. Ennätyksen rikkominen oli mahtavaa – se oli päätavoitteemme, Paddon iloitsi stuff.co.nz-sivuston mukaan.

– Emme pystyneet käyttämään kilpailussa 800-hevosvoimaista moottoria, joka oli suunnitelmissamme, joten meidän piti kilpailla 500-hevosvoimaisella vaihtoehdolla. Tietyllä tavalla se oli hyvä asia, sillä meidän piti löytää muita tapoja voittaa aikaa. Koko tiimi paiski yhdessä töitä eikä luovuttanut missään vaiheessa, uusiseelantilainen rallitähti jatkoi.

Paddon tekee vajaan kahden viikon kuluttua paluun rallin MM-sarjaan, kun kauden seuraava osakilpailu ajetaan Walesissa. Hän osallistuu sorakilpailuun M-Sportin Ford Fiesta R5 -kalustolla. Kauden päättävässä Australian rallissa Paddon kilpailee Ford Fiesta WRC -autolla.

Paddon ajoi edellisen MM-rallinsa viime marraskuussa Australiassa. Hyundai ei jatkanut hänen sopimustaan viime kauden jälkeen.

Paddon suuntaa alkavalla viikolla Eurooppaan testaamaan M-Sportin kalustoa Walesin MM-rallia varten.

Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja