Rallisprintissä menestystä niittänyt Mika Lemmetti palaa rallin pariin

Mika Lemmetti
Mika Lemmetti. Kuva: Samu Ekman
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pitkän linjan moottoriurheilija Mika Lemmetti palaa tällä kaudella rallin pariin, kun Lemmetti osallistuu F-rallisarjaan. Lisäksi alustavissa suunnitelmissa on myös hypätä mukaan rallin Suomen juniorimestaruussarjaan. 

Edelliset kaudet Lemmetti kilpaili menestyksekkäästi rallisprintissä. Vuonna 2017 Lemmetti voitti SM-kultaa ja viime sesongilla hopeaa.  Tämän vuoden tulikaste on tulevana viikonloppuna Hankasalmella, kun Lemmetti starttaa viiden osakilpailun mittaiseen F-rallisarjaan kartanlukijanaan maailmallakin nuotteja lukenut Eetu Hellsten.

Tuttu kaksikko palaa yhteen, Hellsten aloitti kartturinuransa juuri Lemmetin kyydistä Pohjois-Häme rallissa vuonna 2010.

– Rallisprint on hieno laji, mutta vuosien kiertämisen ja mestaruuden lopulta tultua alkoi nälkä hiipumaan. Pohjanmaa Rallin kokeilu Bemarilla antoi sen viimeisen kipinän, ja nyt, lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen ollaan matkalla kohti ensimmäistä sarjakilpailua, Lemmetti kertoo.

Autona Lemmetillä on BMW M3. Testikilpailuna ajettu ralli Piippolassa sujui kohtalaisesti, mutta autossa ilmeni odottamattomia ongelmia.

– Ensimmäisellä erikoiskokeella auto toimi ja ajokin sujui, kisan alkuosaan olen tosi tyytyväinen. Viimeisellä pätkällä autoon tuli mystinen käyntihäiriö, joka pilasi muuten hyvin sujuneen treenikisan. Auto laitettiin tutkinnan alle, ja lopulta Samuli Saarimaa sai vian paikannettua. Suuret kiitokset siis Samulille, kun saatiin tiukan aikataulun puitteissa kone kuntoon.

Tavoitteena Lemmetillä on ajaa mestaruudesta, vaikka varovaisin ajatuksin Hankasalmelle lähdetäänkin.

– Nuottikokemusta ei juuri ole, ja autokin on uusi, mutta täysillä mennään. Taso vaikuttaisi olevan todella kova, joten vaati kympin suorituksen, jos aikoo ajaa kärjessä, Lemmetti päättää.

Lue myös nämä