Esapekka Lapin tiimillä kinkkinen tilanne ennen Meksikon MM-rallia

Citroen joutui vuokraamaan telttoja ja generaattoreita Leonista saadakseen pystyyn jonkinlaisen pilttuun huoltoalueelle. Kuva: Toni Heinonen

Citroenin WRC-tiimi törmäsi logistisiin ongelmiin ennen viikonloppuna ajettavaa Meksikon MM-rallia.

Osa Citroenin tavaroista ja varusteista kellui vielä keskiviikkona rahtialuksessa Meksikon rannikolla myrskyävän meren vuoksi. Ranskalaistiimin piti ryhtyä nopeisiin toimiin, jotta Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi pystyisivät osallistumaan kauden ensimmäiseen soraralliin.

– Meidän piti lennättää tänne paljon varaosia, työkaluja ja kaikkea muuta, mitä tarvitsemme autojen ajattamiseen. Meidän piti lennättää myös nuotitusautot, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kertoi rallin aattona.

– Kaikkiaan lennätimme tänne tavaraa 15,6 tonnia merellä olevan lastin tilalle. Merikontit eivät saavu tänne ainakaan ennen perjantaita.

Budarin mukaan huomattavin ero normaaliin tilanteeseen on se, että Citroen ei saanut rakennettua normaalia pilttuutaan huoltoalueelle. Talli vuokrasi Leonista telttoja ja generaattoreita saadakseen pystyyn tarvittavat puitteet.

– Meidän piti tehdä ylimääräistä työtä tämän takia. Mutta meillä ei ole mitään ongelmaa, koska meillä on kaikki tarvittava kilpailua varten. Pystymme osallistumaan kilpailuun, Budar vahvisti.

Yli 15 tonnin lennättäminen Meksikoon ei tule halvaksi Citroenille. Budar ei halunnut paljastaa, kuinka suuresta summasta on kyse.

– Käsittelemme tämän asian myöhemmin, Budar naurahti hyväntuulisesti.

Meksikon MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja