Rallisprintin SM-osakilpailussa yllätysvoittaja – ”Ajattelin, että hyvä jos aikani riittää sijalle kuusi”

Erkki Koskelo
Erkki Koskelo voitti Raahessa lauantaina uransa ensimmäisen rallisprintin SM-osakilpailun. Kuva: Tero Lyttinen/AKK.

Espoolainen, pitkään rallisprinteissä kilpaillut Erkki Koskelo oli nopein lauantaina Raahessa ajetussa rallisprintin SM-sarjan neljännessä osakilpailussa.

Yritysperän teollisuusalueella ajettu Raahen SHT SM-rallisprint ratkesi ensimmäisellä kierroksella, sade vesitti kilpailijoiden mahdollisuudet parantaa aikojaan toisella kierroksella.

Nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Koskelo ajoi noin 2,8 kilometrin pituisen radan aikaan 2.03,38.

– Avauskierroksella saatiin ajaa kuivemmissa olosuhteissa, mutta silti oli yllättävänkin liukasta. Ajattelin ensimmäisen kierroksen maalissa, että hyvä jos aikani riittää sijalle kuusi tai seitsemän.

– Toisella kierroksella rata oli niin märkä, ettei ajan parantamiseen ollut mahdollisuuksia.

Koskelo on kilpaillut vuosien ajan rallisprintissä. Raahessa hän saavutti uransa ensimmäisen SM-osakilpailuvoiton.

– Joskus vuonna 2010 olin WRC-Skodalla Raahessa toinen.

Nelivetoisten yleiskilpailussa ja samalla rallisprintin erikoisautojen luokassa seitsemän käytiin todella tiukka taistelu voitosta, kun sekunnin sisään ajoi peräti neljä kilpailijaa. Koskelon jälkeen toiseksi ajoi tuusulalainen Tomi Hallia jääden Koskelosta vain 0,35 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Juho Mäki-Tammela.

Nelivetoisten SM-pistejohdossa jatkaa seinäjokelainen Jukka Ketomäki. Hän voitti R5 -luokan Skoda Fabiallaan nelivetoisten ralliautoluokan. Ketomäellä on kasassa 47,5 pistettä. Rallisprintin SM-sarjassa pisteistä ajetaan luokittain.

Neljän osakilpailun jälkeen toisena SM-pisteissä on raahelainen Pekka Keski-Korsu. Kolmantena SM-pisteissä on Hallia.

Kaksivetoisten nopein Raahessa oli kuhmolainen Jussi Kokkonen. BMW Compactilla kilpaileva Kokkonen kiersi Raahen radan aikaan 2.08,12.

– Hyvin meni kierros. Päästiin ajamaan kuivalla kelillä.

Toiseksi kaksivetoisten yleiskilpailussa ja luokan neljä voittajaksi ajoi Marko Heikkilä. Mynämäkeläinen kiersi radan Toyota Starletillaan aikaan 2.08,82. Kolmanneksi kaksivetoisten yleiskilpailussa ja toiseksi luokassa kuusi ajoi Ari Salonen Ford Escortilla.