Jere Kalliokoski voitti rallicrossin SM-avauksen – ”Kilpailu onnistui lähes täydellisesti”

Rallicrossin SM-sarja polkaistiin käyntiin Jalasjärvellä. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Rallicrossin SM-kausi starttasi lauantaina Murtoharjun moottoriradalla Jalasjärvellä. Koko päivän yleisöä kiusannut sade teki päivästä erittäin haastavan myös kilpailijoille.

SuperCar-luokassa tahtipuikkoa heilutteli vuoden 2016 Suomen mestari Jere Kalliokoski.

Alkueristä Kalliokoski keräsi täydet 16 sarjapistettä, ollen kahdessa ensimmäisessä alkuerässä nopein ja kolmannessa toinen. Sama vauhti jatkui myös semifinaalissa, joten finaaliin alahärmäläinen pääsi starttaamaan paalupaikalta.

Finaalilähdössä Kalliokoski sai erittäin kovan vastuksen ensimmäistä kauttaan ”kuninkuusluokassa” ajavalta Juha Rytköseltä. Viime kauden Autokrossi-mestari pääsi lopussa jopa aivan Kalliokosken kantaan, mutta kunnon ohituspaikkaa ei enää irronnut.

Voiton myötä Kalliokoski avasi kautensa täyden 30 pisteen arvoisesti. Finaalissa toiseksi tykittänyt Rytkönen keräsi päivän aikana 24 pistettä. Kolmessa luokassa urakoiva Joni-Pekka Rajala saalisti niin ikään 24 pistettä. Rajala oli Vaaranmaa Racingin SuperCar-autollaan finaalin kolmonen.

– Kilpailu onnistui lähes täydellisesti tulosten kannalta. Auto toimi hienosti ja ajoon löytyi hyvä rytmi. Tästä on hyvä jatkaa Joensuuhun, Kalliokoski iloitsi.

Haapamäki aloitti kautensa tyylillä

Jos SuperCareissa nähtiin yhden miehen show, Henri Haapamäki pisti jopa vieläkin paremmaksi SRC-luokassa.

Hallitseva Suomen mestari vei nimiinsä kaikki kolme alkuerää, semifinaalin sekä finaalin. Kärkipaikka ja täydet sarjapisteet nosti tunnelmat Haapamäen leirissä korkealle.

Toiseksi finaalissa ajoi Christian Jensen, joka nappasi kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet (23p) ja kolmas oli Jussi Klemola, jolle vahvojen alkuerien ansiosta kirjattiin toiseksi korkeimmat SM-pisteet (24p).

Kaksivetoisten Autokrossi-luokassa nähtiin upea näytös, kun monien yllätykseksi Toyota MR2 -kuljettaja Ville Mikkonen käskytti autonsa hirmuiseen iskuun. Mikkonen poimi lähdöistä täydet 30 SM-pistettä ja tämä on täsmälleen sama määrä, jonka mies keräsi yhteensä koko viime kauden aikana.

Toiseksi ajoi ”Jonttu” Rajala Datsunillaan ja kolmas oli viime kauden SM-pronssimies Tero Tukiainen..