Rallipomot hyvästelivät Ott Tänakin – ”Vuosi josta me kaikki haaveilimme ei toteutunut”

Hyundai vahvisti keskiviikkona, että Ott Tänak on tehnyt tallin kanssa sopimuksen ensi kaudesta.
Ott Tänak ja Richard Millener
Ott Tänak taustallaan M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak jätti Hyundain vain vuosi sitten ja aika M-Sport Fordilla jäi vain yhden vuoden mittaiseksi.

M-Sportin ja Tänakin yhteinen taival alkoi lupaavasti. Tänak voitti Ruotsin MM-rallin ja johti kuljettajien MM-sarjaa kahden kierroksen jälkeen ensi kertaa sitten mestaruusvuotensa 2019.

Sitten alkoivat kuitenkin ongelmat. Tänak voitti vielä viikonloppuna ajetun Chilen MM-rallin, mutta kokonaisuutena vuosi on jäämässä sekä virolaisen että tallin näkökulmasta pakkasen puolelle.

Miinusasteille mentiin sen verran reippaasti, että Tänak päätti yhdessä kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa vaihtaa maisemaa.

– On ollut ilo työskennellä Ottin ja Martinin kanssa. Oli iso työ toteuttaa unelma heidän paluustaan M-Sportille. Valitettavasti asiat eivät aina mene suunnitellulla tavalla ja heidän päätöksensä jättää talli on seuraus, joka meidän on vain kestettävä samalla, kun jo mietimme, mitä voimme saavuttaa kaudella 2024, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoi tiedotteessa.

– Haluan kuitenkin käyttää tätä tilaisuutta kiittääkseni kaikkia M-Sportin työntekijöitä, jotka tekivät kaikkensa, jotta projekti Ottin ja Martinin kanssa onnistuisi. Palkinnoksi saimme kaksi voittoa. He eivät luovuttaneet epäonnenkaan hetkellä, mikä kertoo heidän vahvuudestaan ja päättäväisyydestään. Kaksi kilpailua on vielä jäljellä ja lähdemme tietysti hakemaan niistä parasta mahdollista tulosta, Millener linjasi.

Puheenjohtaja Malcolm Wilson oli tietysti myös pettynyt. M-Sport jäi nyt taas kerran ilman huippukuljettajaa, mutta talli on ollut vastaavassa tilanteessa ennenkin.

– Ensinnäkin haluan kiittää Ottia ja Martinin heidän ponnisteluistaan tänä vuonna, Wilson aloitti.

– Jälkikäteen katsottuna kausi alkoi todella hyvin, kun olimme Monte Carlossa viidensiä ja voitimme heti perään Ruotsissa. Sen jälkeen meille tuli todella vaikea jakso, ja vaikka voitimme Chilessä, ei vuosi mistä me kaikki haaveilimme toteutunut, Wilson sanoi.

– Minulle on tietysti suuri pettymys nähdä Ottin lähtevän vain yhden vuoden jälkeen, mutta toivon hänelle vain kaikkea hyvää jatkossa, Wilson sanoi.

Tänak voitti viikonloppuna ajetun Chilen MM-rallin. Kisan huippuhetket voit katsoa alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat