Kommentti: Rovanperän ja Tänakin kaksintaistelu sähköistää ensi kauden – ”suomalaisongelmaa” ei kannata liioitella

Rallin MM-sarjasta kuultiin keskiviikkona kutkuttava uutinen, kun Hyundai tiedotti Ott Tänakin sopimuksesta ensi kaudeksi.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak palaa Hyundaille vain vuoden tauon jälkeen. Tiimi on kovasti muuttunut siitä, missä tilanteessa se oli vuosi sitten virolaisen poistuessa.

Tänak pääsee hyppäämään nyt autoon, mikä on lähtökohtaisesti huomattavasti kilpailukykyisempi kuin M-Sportin Ford.

Tämä mahdollistaa herkullisen asetelman, missä Toyotalla sarjaa kaksi edellistä kautta dominoinut Kalle Rovanperä saa ihan todellisen haastajan itselleen.

Tätä MM-sarja on kaivannut kipeästi ja nyt se sellaisen saa.

Kolikolla on kuitenkin aina kaksi puolta. M-Sport menetti nyt huippukuljettajan ja nyt taistelu käydään entistä vahvemmin vain Toyotan ja Hyundain välillä. Taistelua kuitenkin on luvassa, mikä jo itsessään nostaa MM-sarjan mielenkiintoa. Yhden kuljettajan ja tiimin dominointi on pitkässä juoksussa tylsää, kuten on saatu jälleen havaita formula ykkösten puolella.

M-Sport ei ole kuitenkaan tällaisessa tilanteessa ensi kertaa. Talli ajautui aiemmin melko samanlaiseen tilanteeseen, kun Sebastien Ogier lähti tallista. M-Sport on kiertänyt MM-sarjaa ajoittain varsin vaatimattomilla kokoonpanoilla, mutta aina se on niistäkin tilanteista selvinnyt.

Suomalaisille Tänakin paluun voi katsoa tietyllä tavalla olevan myös huono uutinen, mutta Esapekka Lapille ja Teemu Suniselle löytynee kuitenkin ajohommia ensi kaudeksi. Dani Sordo on vihjaillut tämän vuoden mittaan jopa poikkeuksellisen voimakkaasti, ettei hän jatka tallin hommissa enää ensi kaudella. Sordo on puhunut tällaisesta aiemminkin, mutta pyörtänyt sitten puheensa. Tänä vuonna puheissa on ollut kuitenkin aiempaa voimakkaampaa päättäväisyyttä.

Paljon riippuu nyt siitä, ajattaako Hyundai ensi kaudella kolmea vai neljää autoa. Jos Hyundai päätyy ajamaan kolmella autolla, on siinä vaiheessa hyvin todennäköistä, että Lappi ja Suninen jakavat vastuun kolmannen auton osalta. Kenet muut Hyundai palkkaisi kolmanteen autoon, jos Sordo ei ole jatkamassa?

Ja sanotaan nyt vielä sekin, että viimeistään vuonna 2025 tilanne voi olla MM-sarjassa entistä parempi. Subaru on nimittäin vahvasti tekemässä tuloaan takaisin. Legendaarisen tallin paluu olisi riemukas uutinen tehdastallien puutteessa kituvalle MM-sarjalle.

Tänak voitti viikonloppuna ajetun Chilen MM-rallin. Kisan huippuhetket voit katsoa alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat