Ott Tänak paljasti – tästä syystä hän vaihtoi jälleen tallia

Hyundai vahvisti keskiviikkona virallisesti, että Ott Tänak palaa tallin leipiin ensi kaudeksi.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin ja Hyundain tiet erosivat edellisen kerran vasta vuosi sitten, mutta nyt virolainen tekee jälleen paluun.

Hyundai on uudistanut käytännössä koko johtoportaansa, kun tallipäälliköksi on tullut Tänakin lähdön jälkeen Cyril Abiteboul ja teknistä osaamista talliin on tuonut Francois-Xavier Demaison.

Tänak oli viime vuonna kovin tyytymätön Hyundain toimintaan ja siihen peilaten hänen lähtönsä ei tullut yllätyksenä. Nyt hän haistoi Hyundailla sen verran raikkaita tuulia, että paluu tuli jälleen ajankohtaiseksi.

Tänak avasi keskiviikkona varsin suorasanaisesti sitä, miksi hän taas kerran vaihtoi tiimiä.

– Tämä vuosi on mennyt tosi nopeasti M-Sportin kanssa. Olen ylpeä siitä, että pystyimme voittamaan kaksi kilpailua ja olemaan mestaruustaistelussa mukana kauden alkupuolen, Tänak sanoi M-Sportin tiedotteessa.

– Tämä on kuitenkin kova laji ja valitettavasti putosimme liian kauas ja liian monta kertaa. Ihmiset kyllä yrittivät kaikkensa, jotta meillä olisi parhaat mahdollisuudet, ja siitä olen todella kiitollinen heille! Toivon koko M-Sportin perheelle vain hyvää jatkossa ja toivottavasti meillä on edessämme vielä montaa hyvää taistelua, Tänak viestitti.

Tänak on vaihtanut viime vuosina tiuhaan tallia. Vuoden 2019 maailmanmestaruuden jälkeen hän lähti Toyotalta Hyundaille vuosiksi 2020-2022 ja vaihtoi sitten takaisin M-Sportille. Hyundai on kuitenkin nyt täysin eri tilanteessa kuin silloin, kun Tänak tiimistä vuosi sitten lähti.

Tänak voitti viikonloppuna Chilen MM-rallin. Voit katsoa kisan huippuhetket alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat