Rallin WRC2-luokan mestaruus ratkesi yllättäen – tiimi paljasti asian tiedotteessa

Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Konkarikuljettaja Jan Kopecky pääsee starttaamaan tuoreena WRC2-luokan mestarina torstaina käynnistyvään Katalonian MM-ralliin.

Kopeckyn mestaruus paljastui yllättäen Skodan tiistaina lähettämästä ennakkotiedotteesta. Tshekkikuljettajan tallikaverilla Pontus Tidemandilla olisi vielä ennen Espanjan osakilpailua teoreettiset mahdollisuudet saavuttaa Kopecky, mutta Skoda ei lähetä kuljettajia kauden päättävään Australian osakilpailuun. Tidemand ei ole mukana Kataloniassa, joten hänellä ei ole enää saumoja uusia viime vuoden titteliään.

– Saimme todistaa huikean taistelun Pontus Tidemandin ja Jan Kopeckyn välillä WRC2-mestaruudesta. Olimme päättäneet antaa molemmille kuljettajille kuusi rallia tällä kaudella. Jan ajaa kuudennen rallinsa Espanjassa, eikä Pontus voi enää saada kiinni häntä, koska Pontus on jo ajanut kuusi rallia, Skoda Motorsportin pomo Michal Hrabanek kertoo.

WRC2-luokassa kuljettajilla on mahdollisuus osallistua yhteensä seitsemään osakilpailuun. Lopullisiin pisteisiin otetaan huomioon kuusi parasta tulosta.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että pystyimme puolustamaan sekä kuljettajien että tallien mestaruutta tällä kaudella, Hrabanek suitsuttaa.

Kopecky on ollut hurjassa iskussa rallin MM-sarjassa tällä kaudella. Hän on ajanut WRC2-luokassa viisi osakilpailua ja ottanut yhtä monta voittoa. Lisäksi hän on voittanut kuusi rallia Tshekin mestaruussarjassa. Kopecky ei ole jäänyt yhdessäkään tällä kaudella ajamassaan rallissa ilman voittoa.

– Minulla on ollut upea kausi tähän mennessä. Viime vuonna voitto meni minulta sivu suun Espanjassa. Nyt kun mestaruuspaineet ovat menneet, yritän tasata tilit sen osalta, Kopecky suunnittelee.

Lue myös nämä