Tade Larion taistelu MM-tittelistä jatkuu Kataloniassa

Taisko Lario
Taisko Lario. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Taisko ”Tade” Larion taistelu rallin MM-sarjan WRC3-luokan maailmanmestaruudesta jatkuu Katalonian rallissa tulevana viikonloppuna. Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen hakevat Espanjan auringon alta kauden toista voittoa, mikä pitäisi kaksikon mestaruusunelmat elossa.

CHL Sport Auto -tallissa ajava suomalaiskaksikko odottaa mielenkiintoista kisaa, sillä ajetaanhan Kataloniassa sekä soralla että asvaltilla.

– Viimeinen kauden WRC3-kisa on edessä ja fiilis on loistava. Uskon, että perjantaina ajettavat sorapätkät voivat ratkaista jo aika paljon. Varsinkin ek4 La Fatarella on todella tärkeä, sillä se on liki 40 kilometriä pitkä. Siellä on paljon yllätyksiä luvassa, Peugeot 208 R2 -kilpurilla ajava Lario sanoo.

– Pätkä on ihan pientä tietä suurelta osin, mutta on siellä myös asvalttia joukossa. Se on kova paikka renkaille. Tapahtumia on varmasti luvassa, helsinkiläiskuski jatkaa.

Lario on ensimmäistä kertaa mukana Katalonian osakilpailussa, mutta jo nuotituksessa pätkät ovat tehneet vaikutuksen.

– Varsinkin asvalttipätkät ovat täällä todella hienoja ja jotenkin erittäin ratamaisia. Niitä on tosi nautinto ajaa. Uskon, että tämän kisan pitäisi sopia meille erittäin hyvin, vaikka toki vasta ensimmäistä kertaa ollaan täällä viivalla, Lario toteaa.

– Kaiken kaikkiaan fiilis on erinomainen. Lämpöä on yli 20 astetta ja kohta pääsee ajamaan rallia. Eipä sitä voi kuljettaja oikein muuta toivoa. Upea kisa on luvassa.

Lario on WRC3-luokan MM-taistossa toisena vain kolmen pisteen päässä kärjestä. Katalonian kisa on helsinkiläiselle kauden viimeinen. Voitto olisi tärkeä, sillä MM-sarjassa pahin uhkaaja Italian Enrico Brazzoli ajaa vielä Australian rallissa, jossa ei muita eurooppalaisia WRC3-kuskeja nähdä.

– Sarjassa tilanne on se, että pahin uhkaaja Brazzoli ajaa vielä Australiassa, joten hänellä on paremmat mahdollisuudet, vaikka vain köröttelisi maaliin siellä. Kaikki me lyödään tietenkin likoon! Tavoitteena Kataloniasta on voitto ja sitten lasketaan pisteet kauden lopuksi, Lario vannoo,.

– En minä osaa voitosta tai mestaruudesta paineita ottaa. Joka kisassa tavoite on aina voittaa. Lähdetään tekemään omaa keskittynyttä suoritusta. Se riittää varmasti pitkälle, jos teknisiä murheita ei satu matkalle.

Lario luottaa tiimiinsä ja kartturiinsa. Kauden päätösrallissa pistetään ihan kaikki likoon.

– Auto, talli ja mies ovat iskussa sekä soralla että asvaltilla. Luotto on todella kova siihen, että voidaan ajaa kauden toinen voitto. Me pistetään varmasti ihan kaikki peliin. Haluamme hyvän päätöksen kaudelle, 22-vuotias rallilupaus miettii.

Lue myös nämä