Rallin SM-sarjan tulokaskuski hakee kovaa tulosta Kokkolasta – ”Rengasvalintojen kanssa oltava tarkkana”

Aleksi Röyhkiö
Aleksi Röyhkiö. Kuva: Ari Karhunen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksi Röyhkiö lähtee jälleen tavoittelemaan sijoitusta SM1-luokan kärkiryhmästä, kun kotimaisen mestaruussarjan päätöskisa koittaa tulevana viikonvaihteena Kokkolan ympäristön teillä.

Kesäkaudella parhaimmillaan pohja-aikavauhtiin kivikovassa rallin SM-sarjassa yltänyt luokan tulokaskuski tiedostaa, että tässä porukassa pärjätäkseen täytyy kaiken toimia ja luottamuksen olla huipussaan.

21-vuotias ylöjärveläinen ajoi Skodalla viimeistelytestit tiistaina, jolloin ohjelmassa oli treeniä myös illan pimeydessä.

– Oikein hyvä tuntuma löytyi testeistä. Pimeällä kelillä on lisävaloilla testattu pari kertaa, kun tuleva kisa pitää sisällään muutaman pätkän pimeällä. Hienoa oli ajaa niissäkin olosuhteissa, mutta haastavaa, Röyhkiö kertoo.

– Rengasvalintojen kanssa täytyy olla tarkkana ja seurattava viikonlopun keliä. Valinnat täytyy tehdä ennen kisaa kahdesta Pirellin eri rengasseoksesta, eikä se valinta tule olemaan helppoa, Röyhkiö jatkaa.

Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kilpailivat viime syksynä Kokkolassa kansallisessa rallissa, joten heillä on ainakin muistissa, minkä tyyppisiä erikoiskokeita alueelta löytyy. Kaksikko starttaa kauden viimeiseen SM-ralliin numerolla 9.

– Tosi kova kisa on odotettavissa. Mukana on myös kolme MM-ralleista tuttua ulkolaista kuskia. Tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman kova tulos ja onnistunut päätös tälle kisakaudelle, Röyhkiö suunnittelee.

Lue myös nämä