Katalonian MM-ralliin yllättävä suomalaisnimi – yhteensä seitsemän suomalaista mukana

Jari-Matti Latvala
Katalonian ralli on MM-kauden 2021 toiseksi viimeinen osakilpailu. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeinen kisa ajetaan Katalonian asvaltilla lokakuun puolivälissä. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 73 kuljettajaparia.

Suomalaisia mukana on yhteensä seitsemän. Ehkä yllättävin sinivalkoinen pari on rallin SM-sarjan SM1-luokkaa ennen viikonlopun päätösosakilpailua johtavat Mikko Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen. Kaksikko on mukana WRC3-luokassa Skoda Fabia Rally2 Evolla. Heikkilä on ajanut tänä vuonna jo Rovaniemen sekä Viron MM-rallit, joissa hän sijoittui luokassaan kolmanneksi. Heikkilä ajaa myös ensi viikolla Jyväskylän MM-osakilpailussa.

WRC3-luokassa suomalaisista ajaa myös Emil Lindholm niin ikään Skodalla kartturinaan Reeta Hämäläinen. Vastaavan kaliiberin autoilla ajettavassa WRC2-luokassa Hyundain uudella Rally2-autolla tallikaverina ajavat Teemu Suninen sekä Jari Huttunen.

Rallilupaus Sami Pajari puolestaan jahtaa JWRC-luokan mestaruutta Kataloniassa. Junioreiden kaksivetoisten luokassa mukana on myös Lauri Joona.

Kalle Rovanperä puolestaan kaasuttelee tuttuun tyyliin Toyotan WRC-autolla. Yhteensä WRC-autoja Kataloniassa nähdään lähtöviivalla 12 kappaletta. Rally2/R5-luokituksen autoja on puolestaan mukana 35.

Lähtölistalta löytyy myös EM-sarjasta tutun tshekkikuski Erik Caisin nimi, joka debytoi Kataloniassa MM-sarjassa Ford Fiesta Rally2:lla ja WRC2-luokassa. Cais muistetaan elokuun lopun Tshekin EM-rallista, jossa 22-vuotias kuljettaja oli ajamassa uransa ensimmäiseen voittoon, mutta keskeytti viimeisellä erikoiskokeella selkeästä johdosta.

Katalonian MM-ralli ajetaan 14.-17. lokakuuta.

Katso alapuolelta vuoden 2019 Katalonian MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat