Kalle Rovanperä kiidätti kilpuriaan näyttävästi Keski-Suomessa – ”Yksi makeimmista jutuista urallani”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä starttaa suurimpana voittajasuosikkina viikon kuluttua käynnistyvään Suomen MM-ralliin.

Rovanperä on noussut tällä kaudella MM-sarjan eliittiin. Nuori Toyota-kuljettaja on voittanut tänä vuonna kaksi MM-rallia – uran ensimmäinen ykköstila tuli heinäkuussa Virossa ja toista voittoaan hän pääsi juhlimaan pari viikkoa sitten Kreikassa.

Rovanperä haki perjantaina voittovirettä Suomen osakilpailuun valmistavassa testissä Korpilahdella. Hän kiidätti kilpuriaan näyttävästi vauhdikkaalla sorapätkällä, jonka varteen oli löytänyt tiensä myös muutamia rallifaneja.

Rovanperällä on edessään ensimmäinen kotikilpailu WRC-kalustolla.

– Suomen MM-rallin ajaminen WRC-autolla on yksi makeimmista jutuista urallani tähän mennessä. Kotiralli on aina erilainen ja Suomen MM-ralli on muutenkin erityinen, Rovanperä fiilistelee.

”Jyskälä” jäi viime vuonna ajamatta koronapandemian vuoksi ja tällä kaudella kilpailu siirtyi heinä-elokuun vaihteesta syksyyn samasta syystä.

– Olosuhteet voivat olla todella vaikeat kisassa, jos on märkää ja mutaista. Se voi muuttaa asioita, mutta odotan kisaa kovasti. On myös hienoa nähdä faneja pätkillä kannustamassa meitä, Rovanperä kertoo.

Pistetaulukossa neljäntenä oleva Rovanperä on mukana MM-sarjan mitalitaistossa.

– Se auttaa, kun alla on kolme todella hyvää kisaa, mutta Suomen MM-rallissa on varmasti luvassa kova kamppailu. Toivottavasti pystymme ajamaan hyvän viikonlopun.

Suomen MM-ralli ajetaan 1.-3. lokakuuta Jyväskylän ympäristössä.

Katso alta video Kalle Rovanperän testistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,388512″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat