Rallin SM-sarjan kuopus maltillisin tavoittein Itäralliin – ”Tavoitteena ehjä suoritus ja maaliin pääseminen”

Aleksi Röyhkiö. Kuva: Jarno Saari.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autourheilun juniorimaajoukkueen rallivalmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö kilpailee 17-vuotiaana Ralli SM-sarjassa. Alkukauden aikana nuorukainen on saanut paljon uutta oppia – myös kantapään kautta.

Ylöjärveläinen Renault Twingo -kuljettaja avasi Rovaniemen Tunturirallissa pistetilinsä historian nuorimpana kuljettajana SM3-luokan yhdeksännen sijan myötä.

Sen jälkeen toisessa osakilpailussa Mikkelissä kokemusta karttui aivan turhan vähän, sillä kilvanajo päättyi pehmeän lumipenkan syleilyyn toisen erikoiskokeen alussa.

Tulevana lauantaina koittaa kauden kolmas osakilpailu, Itäralli Joensuussa, joka myös päättää SM-sarjan talvikauden.

– Nyt ollaan lähdössä positiivisilla ja odottavilla fiiliksillä kohti Joensuuta. Vaativat ja nopeat tiet siellä kuulemma odottavat. Ajoimme hyvät treenit viime viikonloppuna. Auto tuntui oikein hyvältä, Röyhkiö kertoi.

– Lähden ajamaan omaa kisaa, tavoitteena ehjä suoritus ja maaliin pääseminen. Onnistunut suoritus varmaan tuo sellaisen tuloksen, joka tyydyttää.

Röyhkiö muistuttaa, että kyseessä on vielä opiskeluvuosi. Siksi liian kovia tulostavoitteita ei kannata vielä naulata.

– Varsinaisia tulostavoitteita en ole asettanut varsinkaan vielä alkukaudelle, mutta nousujohteinen kausi on tavoitteena. Tästä kilpailukaudesta muodostuu meidän tiimille opiskeluvuosi niin kaluston kuin uusien kilpailujen ja nuotittamisen osalta, Röyhkiö järkeili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat