Patric Öhman ensi kertaa Itäralliin – ”Toivottavasti saadaan tehtyä hyvä nuotti”

Patric Öhman. Kuva: Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Itäralli tekee tänä vuonna paluun rallin SM-sarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen. SM3-luokassa ajava Patric Öhman kilpailee Itä-Suomen suunnalla nyt ensimmäistä kertaa urallaan. 

– En ole ikinä tuolla suunnalla ajanut kilpaa eli ei ole kyllä tiestöstä mitään tietoa. Jotain in-car-videoita olen katsellut aiemmilta vuosilta. Kovavauhtisia teitä ja vuoristorataa on varmasti luvassa, on korkeuseroja ja ylityksiä. Sen suhteen aika samanlaista kuin oli Mikkelissä, Öhman ennakoi.

Nuotitusvaihe on tottakai aina rallissa merkittävässä roolissa ja Öhmanin tilanteessa missä kuljettaja suuntaa hänelle täysin uuteen kilpailuun, sen tärkeys korostuu entisestään.

– Kaikki on sinulle uutta ja ei voi esimerkiksi aiempien vuosien nuotteihin tukeutua, niin kyllä se vaatii sen, että hereillä ja tarkkana pitää nuotitusvaiheessa olla. Ja kaiken lisäksi kun kaikki pätkät ajetaan kertaalleen, ei ole kahteen kertaan ajettavia pätkiä mikä on minusta hyvä asia, niin nuotituksen tärkeys korostuu entisestään, Öhman sanoo.

Kuljettaja kiertää nuotitusvaiheessa yhdessä kartanlukijan kanssa kilpailureitin perjantaina ja varsinainen ralli ajetaan lauantaina.

– Toivottavasti saadaan tehtyä hyvä nuotti, että siihen pystyy luottamaan ja päästään laskemaan oikein kunnolla. Varsinkin jos on nopeavauhtisia teitä ja paljon ylityksiä, niin nuottiin pitää pystyä luottaa, Öhman korostaa.

Tammikuussa Öhman sijoittui Rovaniemellä luokassaan kahdeksanneksi ja pari viikkoa sitten ajetussa Mikkelin osakilpailussa sijoitus oli kymmenes. SM3-luokan pisteissä sijoitus on yhdeksäs. Mikkelin ja Joensuun SM-rallien välissä Go 4 Speed Motorsportin kuljettaja ei testiä ajanut työkiireiden takia.

– Vauhdin puolesta tavoite olisi pystyä jatkamaan siitä mihin Mikkelissä jäätiin. Oma fiilis kun oli, että vauhti oli koko ajan nousujohteista. Jos siihen pystytään, niin uskon, että ollaan siellä kympin joukossa, siitä täytyy lähteä. Ja sitten siellä kympin sakissa mahdollisimman korkealle, Öhman kuvailee tavoitettaan.

– On myös sellainen fiilis, että tietyllä tavalla voitaisiin nostaa riskikynnystä. Ei nyt penkkoja lähdetä levittämään tai lumitöitä tekemään, mutta järkevästi riskikynnystä nostaen, Öhman pohtii.

Öhman on saanut kauden kahdesta aiemmasta SM-rallista paljon arvokkaita kilometrejä.

– Juuri sen takia on ollut tärkeää saada ajaa kaksi ensimmäistä SM-rallia maaliin asti. Ja sanomattakin on tietysti selvää, että kyllähän se tarjoaa täysin erilaisen lähtökohdan lähteä Joensuuhun kuin, että kaksi ensimmäistä kilpailua olisi jäänyt kesken. Kilometrit tuo selkeästi lisää itseluottamusta, Öhman sanoo.

Joensuun SM-ralli käynnistyy lauantaina Joensuun matkustajasatamasta kello 10.00 ja maaliin saavutaan samaan paikkaan kello 17.45. Kilpailureitin kokonaispituus on 295 kilometriä, joista kuuden erikoiskokeen osuus on 102 kilometriä. Öhmanin ja kartanlukija Aki Sparren kilpailunumero on 48.

Lue myös nämä

  • Uusimmat