Marko Mänty pistää kaikki peliin SM-rallifinaalissa – ”Vedettävä täysillä välittämättä mistään”

Marko Mänty
Marko Mänty. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Marko Männyllä ja kartanlukija Joni Mäkelällä on vain voitettavaa rallin SM-sarjan finaaliosakilpailussa, joka järjestetään Turun ja Salon seudulla.

JTR Racingin Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Mänty on SM1-luokan pisteissä neljäntenä ennen perjantaina ja lauantaina ajettavaa kilpailua. Männyllä on vielä mahdollisuus nousta mitalikantaan.

– Sitä on lähdettävä vetämään heti täysillä välittämättä mistään mitään. Sijoituksia ja pisteitä on turha ajatella kisan aikana. Se ainakin on varmaa, että tiukka kisa on tulossa, Mänty sanoo.

– Auton kanssa on ollut paljon tekemistä edellisen rallin jälkeen. Tekniikan puolelta paljastui sellaisia ongelmia, jotka olivat hidastaneet vauhtia Sastamalassa. Siellä ralli meni lopullisesti pilalle hukkaportin letkun irrotessa viimeisellä pätkällä.

Männyn kisaviikon ohjelma ei ole sujunut suunnitellusti. Alkuviikon sairastelu vei miehestä mehut ja kilot. Kisaa edeltävät testit siirtyivät torstaille eli aivan perjantaina käynnistyvän kisan kynnykselle.

– Nyt on kevyt olo lähteä kisoihin, kun puntari näytti painon pudonneen 75 kiloon. Torstaille siirtyneissä testeissä en näe mitään ongelmaa. Se voi olla jopa hyväksi. Yleensä kisafiilis on paljolti sitä, mitä viimeiset testit ovat olleet. Kun nyt saisin testien viimeiset vedot osumaan nappiin, niin siitä olisi hyvä täräyttää perjantain erikoiskokeille.

Eerik Pietarinen on jo varmistanut SM1-luokan mestaruuden. Mänty uskoo, että kauden päätöskisassa käydään kova kamppailu kärkisijoista.

– Meitä Pietarisen haastajia on ollut iso liuta. Ei tuosta joukosta parane ketään nostaa muiden yli. Pitää vain keskittyä omaan ajoon ja tehdä kaikki niin hyvin kuin pystyy. Lauantaina se sitten tiedetään, mihin oma vauhti on riittänyt. Toivottavasti vaikka voittoon saakka, Mänty täräyttää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat