Rallin SM-sarjan huippukuskilla uusi luottomies – ”Uskallan sanoa, ettei jää kartturista kiinni”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mikko Heikkilällä on rinnallaan uusi kartanlukija rallin SM-sarjassa kaudella 2022.

Heikkilä, 29, starttaa kauden avaavaan Arctic Lapland -ralliin kartturi Samu Vaalerin, 24, kanssa. Vaaleri on aiemmin lukenut nuotteja muun muassa Tommi Heinolle, Niko Patajoelle ja Juho Koski-Lammille.

Viime kaudella Heikkilän luottomiehenä toiminut Topi Luhtinen on siirtynyt uusien työtehtävien pariin, minkä vuoksi kartturivaihdos tuli ajankohtaiseksi.

– Lähden hyvillä fiiliksillä Samun kanssa. Olemme treenanneet nuottia pitkin syksyä ja tässä nyt pari päivää nuotituksen aikana. Yhteistyö toimii hyvin. Uskallan sanoa, ettei jää kartturista kiinni tämä ralli, Heikkilä kertoo tiedotteessaan.

Heikkilä sijoittui viime vuonna SM1-luokassa toiseksi ja taisteli loppuun saakka mestaruudesta. Nyt nurmijärveläinen aikoo saada hyvän startin uuteen kauteen.

– Oikein hyvillä fiiliksillä lähdetään taas Tunturiin. Pari päivää olemme kerenneet nuotittamaan, ja reitti näyttää hyvältä, vaikka teiden pohjat ovat hieman heikommat kuin aikaisemmilla kerroilla täällä ollessani. Jäätä ei ole niin paljon ja soraura on paikoitellen näkyvillä. Kyllä se siitä selviää, kun lähdetään ajamaan, Heikkilä virkkoo.

Huipputulos on aiemmin karttanut Heikkilää napapiirin legendaarisissa maisemissa.

– Tavoitteena vauhdin puolesta on totta kai kärkikamppailu, mutta tähdätään ehjään suoritukseen ensisijaisesti. Olemme olleet kolmesti aiemmin Tunturissa, emmekä ole onnistuneet vielä kunnolla. Totta kai katsotaan, mitä vauhtia pitää ajaa, mutta pidetään pisteet kirkkaana mielessä, Heikkilä kaavailee.

Arctic Lapland- ralli käynnistyy perjantaina ja päättyy lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat