Teemu Asunmaa teki kartturivaihdoksen – ”Villen kanssa on helppoa lähteä ajamaan”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jani Salonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa lähtee jahtaamaan rallin Suomen mestaruutta ”uusvanhan” kartanlukijan kanssa.

Marko Salminen luki Asunmaalle nuotteja viime vuonna SM-sarjassa, mutta nyt alavutelaiskuskin rinnalle istahtaa Ville Mannisenmäki. Asunmaa, 34, ja Mannisenmäki, 26, kilpailivat yhdessä SM-ralleissa kaudella 2018.

Parivaljakon uusi yhteinen taival käynnistyy tulevana viikonloppuna, kun SM-sarja avataan perinteikkäällä Arctic Lapland -rallilla.

– Ainahan voittoa lähdetään tavoittelemaan, mutta katsotaan, miten ralli lähtee käyntiin. Viikonlopun aikana tulee varmasti uusia tavoitteita. Parasta lähdetään joka tapauksessa tekemään, Asunmaa suunnittelee tiedotteessaan.

Asunmaa ajoi Skoda Fabia Rally2 -autolla Tunturiralliin valmistavat testit viime viikolla.

– Aika pienellä testillä mennään, tehtiin vain pientä viilausta. Olemme hyvin lähellä samoja säätöjä kuin viime vuonna.

– Villen kanssa on helppoa lähteä ajamaan, sillä olemme ajaneet ennestään yhdessä. Yhteistyö pelaa eikä tarvitse sen kummempia miettiä.

Napapiirin tienoilla ajettavan Arctic Lapland -rallin reitti sisältää kymmenen erikoiskoetta, joista osa ajetaan pimeässä. Asunmaa kuuluu kisan konkareihin, sillä kyseessä on hänelle 11:s startti Tunturiin.

– Reitti on hyvin pitkälti sama kuin viime vuonna ja aika pitkälti voidaan samalla nuotilla mennä. Iso osa pätkistä ajetaan pimeässä, mikä on aina oma juttunsa. Olemme kuitenkin monesti ennenkin ajaneet pimeässä, ja lisävaloilla valoa riittää talven pimeydessä.

Arctic Lapland -ralli käynnistyy perjantaina ja päättyy lauantaina.

Lue myös nämä