Quantcast

Dakar-rallissa ratkaisun makua – Sebastien Loebille aikasakko ylinopeudesta

Sébastien Loeb
Sébastien Loeb. Kuva: DPPI / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Audin espanjalaiskonkari Carlos Sainz oli nopein Dakar-rallin toiseksi viimeisellä etapilla torstaina.

Sainz nappasi tämän vuoden Dakarin toisen etappivoittonsa reilun kolmen minuutin erolla ennen Toyotan Lucio Alvarezia. Sähköisellä kilpurilla kisaavalle Audin tiimille etapin ykköstila oli kauden neljäs. Sainz menetti mahdollisuudet kärkitiloihin jo kisan alussa erinäisten ongelmien vuoksi.

– Olen tyytyväinen etappiin. Se ei ollut helppo osuus ja reitillä oli vähän kaikenlaisia kuten dyynejä, hankalaa navigointia, joenylityksiä ja kiviä, Sainz kommentoi.

Rallimestari Loeb kuroi etapilla neljällä minuutilla Toyotan Nasser Al-Attiyahin etumatkaa kokonaistilanteessa, mutta sai myöhemmin viiden minuutin aikasakon ylinopeudesta kontrollialueella. Qatarilainen voi  lähteä perjantain viimeiselle etapille varsin turvallisin mielin, sillä ero Loebiin on yli puoli tuntia.

– Ajoimme jälleen hyvän pätkän hyvällä rytmillä ja navigaatio toimi myös. Teimme, mitä pystyimme. Toinen sija ei ole hullumpi. Nyt en ajattele mitään muuta. Seuraava askel minulle on Monte Carlon ralli ensi viikolla. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo Dakarin osalta, Loeb totesi.

– Me olemme hyvällä tiellä. Huominen etappi on aika lyhyt. Meidän pitää vain jatkaa samalla vauhdilla. On hyvin tärkeää, että voitamme. Olemme johtaneet alusta saakka ja ei ole helppoa kontrolloida tekemistä Dakarissa. Huomenna meidän on oltava hyvin varovaisia ja keskityttävä loppuun saakka, Al-Attiyah puolestaan sanoi.

Kokonaistilanteessa kolmantena kurvailee isäntämaa Saudi-Arabian Toyota-kuski Yazeed Al-Rajhi. Eroa kärkeen on kertynyt jo yli tunti. BRX:n Orlando Terranova on kilpailussa neljäntenä ennen Toyotan Giniel de Villiersia ja Minin Jakub Przygonskia.

Kisan päätösetappi perjantaina kulkee Bishan kaupungista Jeddaan. Etapilla on mittaa 164 kilometriä.

Al-Attiyah on erittäin lähellä uransa neljättä voittoa klassikkokilpailussa. Loeb ei ole vielä onnistunut valloittamaan Dakar-rallia. Ranskalaiskuski on nyt mukana Dakarissa kuudetta kertaa.

Katso alapuolelta 11. etapin parhaat palat:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,396919″ ap mute ]

Dakar-rallin tilanne 11. etapin jälkeen:

1. Nasser Al-Attiyah Toyota 36.49.51
2. Sebastien Loeb   BRX   +33.19
3. Yazeed Al-Rajhi  Toyota +1.03.43
4. Orlando Terranova BRX    +1.31.29
5. Giniel de Villiers Toyota +1.44.11
6. Jakub Przygonski  Mini   +1.51.57
7. Vladimir Vasiljev BMW    +1.59.49
8. Mathieu Serradori SRT    +2.34.19
9. Mattias Ekström  Audi   +2.39.57
10. Sebastian Halpern Mini  +2.40.00
11. Carlos Sainz   Audi  +3.37.58

Lue myös nämä