Rallin MM-sarjasta tuttu suomalaislupaus yllättää – mukana myös EM-karkeloissa

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) viime vuoden kolmonen ja pistetilanteessa toisena tällä hetkellä oleva Sami Pajari on tänä vuonna mukana myös rallin EM-sarjassa, eli ERC:ssä. 

Ensimmäiseksi katseet suunnataan Puolaan, josta kausi alkaa soralta jo reilun kahden viikon päästä. Kartanlukijaksi tähän kilpailuun hyppää Enni Mälkönen, jonka kanssa Pajari kilpaili menestyksekkäästi jo alkuvuodesta Suomen MM-rallissa Rovaniemellä. Tuolloin parivaljakko voitti luokkansa, joten yhteistyön odotetaan sujuvan hyvin myös kesäisemmissä olosuhteissa.

– Tämä on loistava mahdollisuus kerätä lisää kokemusta suurista kansainvälisistä kilpailuista. Toki menestystä ollaan jahtaamassa myös. Kilpailuja on muutenkin tärkeä saada alle, sillä tänä vuonna ohjelmaamme ei kuulu JWRC-sarjan viiden osakilpailun lisäksi kuin joitakin yksittäisiä kisoja, Pajari kertoo.

ERC3 Junior-luokassa ajetaan Pajarille jo hyvin tutuilla Rally4-luokan autoilla. Kuuden kilpailun sarjassa loppupisteisiin lasketaan viisi osakilpailua. Sarjan kilpailuista neljä ajetaan asvaltilla ja kaksi soralla. Sarjan palkinto on kovaa luokkaa, voittaja nimittäin saa palkintona ajaa ensi kaudella M-Sportin nelivetoisella Ford Fiesta Rally3-autolla koko ERC Junior-sarjan.

– Suurin kiitos kuuluu yhteistyökumppanillemme joka mahdollistaa Puolan ERC-osakilpailun meille, taustatiimi tekee kovasti töitä jotta saisimme budjetin kerättyä ja voisimme osallistua myös muihin sarjan osakilpailuihin.

– Hienoa päästä Puolaan kilpailemaan, M-Sport Poland on rakentanut hienon kehitysohjelman sekä JWRC:hen että ERC:hen ja Puolan kilpailu on heidän kotikisansa, joten on todellakin hienoa olla mukana erityisesti juuri tässä kilpailussa, Pajari päätti.

ERC-kalenteri vuodelle 2021:
1. ORLEN 77th Rally Poland, Puola (sora), 18.-20.6
2. Rally Liepāja, Latvia (sora), 1.-3.7. 
3. Rally di Roma Capitale, Italia (asvaltti), 23.-25.7. 
4. 50th Barum Czech Rally Zlín, Tsekki (asvaltti), 27.-29.8. 
5. Rally Hungary, Unkari (asvaltti), 22.-24.10. 
6. Rally Islas Canarias, Kanariansaaret (asvaltti), 18.-20.11.

Lue myös nämä

  • Uusimmat