Quantcast

Oliver Solberg vapautui karanteenista – pääsee jo ensi viikonloppuna kilpailemaan WRC-autolla

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin lipun alla kilpaileva rallikomeetta Oliver Solberg joutui jättämään viime viikonlopun Sardinian MM-rallin väliin, koska nuorukaisen isä, rallimestari Petter Solberg sai positiivisen koronatuloksen. 

Oliver Solberg saa kuitenkin hieman balsamia haavoilleen ja pettymykselleen, kun uran toinen MM-ralli WRC-autolla jäi harmillisesti väliin. Nuorukainen kilpailee nimittäin ensi viikonloppuna Rally di Albassa Italiassa ja alla on Hyundain WRC-auto.

– Luvassa on mielenkiintoinen kisa. Se on fantastinen ralli ja siitä on tullut aika kuuluisa, koska monet kovat nimet ovat ajaneet rallin viime vuosina. Minä saan sieltä tärkeää kokemusta WRC-autosta asvaltilla. Onhan se jännittävää, sillä ajan nyt ensi kertaa WRC-autolla tällä alustalla, Solberg sanoo.

– Olen katsellut vähän onboardeja edellisiltä vuosilta ja tiet näyttävät upeilta. Toivottavasti saamme hyvän kisan aikaiseksi ja saamme myös paljon oppia.

Solberg ei ole ainoa Hyundai-kuski Rally di Albassa, sillä myös vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak ajaa Italiassa i20 WRC:tä.

– Tällaisessa pienemmässä rallissa on kivempi muutenkin ajaa, kun ei ainakaan ole mitään paineita. Saa vain keskittyä hankkimaan kokemusta. Iso kiitos Andrea Adamolle ja koko Hyundain tiimille tästä mahdollisuudesta, Solberg vielä hehkuttaa.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat