Niclas Grönholm nappasi jälleen maailmanmestari päänahan – ”Aina se on kiva voittaa”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kare Råfoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

GRX-tiimin Niclas Grönholm voitti rallicrossin RallyX Nordic -mestaruussarjan kauden kuudennen osakilpailun sunnuntaina Oulussa.  Myöhään lauantai-illalla päättyneessä viidennessä osakilpailussa Grönholm joutui finaalissa keskeyttämään johtoasemasta rengasrikkoon.

Lauantai-illan finaalissa Grönholm irtosi viivalta niukasti lajin hallitsevaa maailmanmestaria Johan Kristofferssonia paremmin ja siirtyi johtoon. Finaalin toiselle kierroksella radan takasuoralla Grönholmin Hyundain vasen eturengas puhkesi ja suomalaiskuljettaja joutui keskeyttämään.

Sunnuntaina nähtiin kaksikon välillä uusinta. Grönholm sai juuri ja juuri pidettyä Hyundainsa viivan takana ennen lähtöä ja hän kiihdytti kärkeen. Tällä kertaa rengasrikkoa ei nähty ja Grönholm ajoi yli sekunnin erolla ykkösenä maaliin.

– Radan kakkosmutkaan oli asvaltille ajettaessa muodostunut sellainen pykälä, johon rengas löi ja rikkoutui. Ei ole hetkeen ottanut joku autokilpailu niin paljon päähän kuin se finaali. Vaikka kyse oli vain MM-sarjaan tähtäävästä treenikisasta, kyllä sitä haluaa aina vain voittaa.

– Sunnuntain finaalissa minulla oli vaikeuksia pitää autoni lähtöviivan takana ennen starttivalon vaihtumista vihreälle. Kolmessa viimeisessä startissa automme halusi väkisin ryömiä eteenpäin. Pitää tutkia asia, koska vastaavaa ongelmaa ei ole ollut hetkeen.

Grönholm oli tyytyväinen neljän testikisansa antiin, joista tuloksena kolme voittoa ja kuudes sija.

– Isossa kuvassa olen tyytyväinen autoomme ja tekemiseemme. Oli hyvä asia saada startteja alle ja rutiinia ajamiseeni. Ja aina se on kiva voittaa. Kaksi erilaista rataa, joista saimme paljon hyvää dataa. Etenkin Höljesissä olemme aikaisempina vuosina olleet pulassa, ja nyt auto tuntui sielläkin hyvältä, Grönholm iloitsi.

Grönholm on ajanut rallicrossin PM-sarjan kuudesta osakilpailusta neljä, joiden tuloksena hän ajaa sarjan yhteispisteissä Supercar-luokan kakkosena. PM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan elokuussa Ruotsissa.

– Emme jatka PM-sarjaa enää MM-osakilpailujen keskellä. Seuraavaksi puramme automme muttereiksi, teemme tarvittavat huollot ja siirrämme katseemme pikku hiljaa MM-sarjan heinäkuiseen avausosakilpailuun Espanjan Barcelonaan.

Lue myös nämä