Rallin MM-sarjassa ratkaisun makua – katso pistetaulukot

Sebastien Ogier ja Ott Tänak
Sebastien Ogier ja Ott Tänak ottivat Kataloniassa sijat kaksi ja kolme. Kuva: @World/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunnuntaina päättynyt Espanjan MM-ralli saattoi ratkaista tämän kauden osalta sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruudet.

M-Sportin Sebastien Ogier ajoi Fordillaan toiseksi ja tarttui tiukasti jo viidenteen perättäiseen MM-titteliinsä. Ranskalainen hyötyi entisestään siitä, kun hänen lähin uhkaajansa Thierry Neuville romutti rallin päätöspäivänä Hyundainsa ja joutui keskeyttämään.

Ogierilla on MM-pistetaulukossa 37 pisteen etumatka Ott Tänakiin, joka nousi Neuvillen edelle toiseksi. Belgialaiskuljettaja Neuville on jäänyt yhden pisteen Tänakista.

Kautta on jäljellä kaksi osakilpailua, joissa on maksimissaan jaossa 60 pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että Ogierilla on mahdollisuus päättää mestaruuskamppailu jo seuraavassa osakilpailussa Walesissa.

Ogierin ja Tänakin edustama M-Sport varmisti käytännössä valmistajien mestaruuden Kataloniassa. M-Sportilla on peräti 83 pisteen johto Hyundaihin, jolla on mahdoton tehtävä nousta mestaruuteen: kahdesta viimeisestä rallista voi saada maksimissaan 86 pistettä, mutta samalla M-Sport ei saisi napata kahta pistettä enempää.

Katso kuljettajien ja valmistajien MM-pistetaulukot täältä!

Lue myös nämä