Lähteet: Mestarikuljettajan läheisiä EM-rallin turmakopterissa

Kajetan Kajetanowicz
Kajetan Kajetanowicz. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Puolalainen Kajetan Kajetanowicz varmisti lauantaina kolmannen peräkkäisen rallin Euroopan mestaruutensa. Kauden päätösralli sai kuitenkin traagisen lopun, kun helikopteri syöksyi maahan 11. erikoiskokeen maalipäässä sunnuntaina.

Viranomaislähteiden mukaan yksi henkilö sai surmansa turmassa ja kolme loukkaantui. Tiettävästi helikopterissa oli kaksi puolalaista ja kaksi latvialaista.

Puolalaismedian mukaan turmassa oli mestarikuljettaja Kajetanowiczin ystäviä. Kajetanowicz keskeytti kilpailun pian turman jälkeen kolmannelta sijalta ja jätti kaksi viimeistä erikoiskoetta ajamatta.

– Olemme keskeyttäneet rallin läheisiin ystäviini liittyvän tilanteen vuoksi. Toivon, että kunnioitatte henkilökohtaista päätöstäni, joka oli minulle vaikea urheilijana, Kajetanowicz kirjoitti Facebookissa.

Kajetanowiczin maanmies Lukasz Habaj nousi kilpailussa kolmanneksi, mutta hän ei pystynyt iloitsemaan EM-rallin palkintosijasta.

– Tämä paikka kuuluu ”Kajtolle”. Minulla on ristiriitaiset tunnelmat – ajoimme hyvin ja nautimme pätkistä, mutta on ikävää päästä palkintokorokkeelle tällä tavalla, Habaj sanoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Kilpailun voitti venäläinen Nikolai Grjazin ennen Kalle Rovanperää, joka ajoi ensimmäistä kertaa EM-rallissa. Lue kisan raportti täältä!

Lähteet: delfi.lv, sport.tvn24.pl, http://sport.se.pl

Lue myös nämä