Poliisi teki melkoisen löydön Etelä-Euroopassa: halli täynnä varastettuja autoklassikoita, jotka ovat tuttuja erikoiskokeilta

Kuva: Ertzaintza.eus

Baskimaan poliisi etsi varastettua generaattoria, mutta teki samalla vielä isomman löydön.

Poliisi pidätti huhtikuun puolella henkilön, jota epäiltiin teollisuuskäyttöön tarkoitetun generaattorin varkaudesta. Tutkinnan yhteydessä poliisi suoritti etsinnän varkaudesta epäillyn miehen kiinteistöllä.

Kiinteistö piti sisällään vieläkin suuremman saaliin. Generaattorin löydyttyä poliisi tutki alueella olleen hallin, jonka sisällä oli 26 varastettua autoa.

Suuri osa autoista oli malleja, jotka ovat tulleet tutuksi rallia ja ratakisoja seuranneille. Kokoelmassa oli mukana todellisia klassikkoja: Ford Escort RS Cosworth, Ford Sierra RS500 Cosworth, Lancia Delta HF Integrale, useita eri malleja Mitsubishi Lancer Evolution -tuotesarjasta, Renault 5 Turbo, pari BMW M3 -autoa…

Poliisin mukaan autot oli tarkoitus myydä eteenpäin. Tiettävästi autot oli varastettu eri puolelta Eurooppaa, ja ne olivat päätyneet lopulta pienen Getarian kaupungin liepeille Biskajanlahden rannikolle. Autojen runkonumerot oli väärennetty.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, onko autojen oikeita omistajia löydetty.

Lähteet: thedrive.com, ertzaintza.eus

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja