Rallin MM-sarjassa muhii jättimäinen sensaatio – olisiko tätä kukaan voinut uskoa?

M-Sport Fordilla ei pitänyt lähtökohtaisesti olla yhtään tähtikuljettajaa tällä kaudella rallin MM-sarjassa.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux vauhdissa Safari-rallissa keväällä 2024. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mutta kuinkas on käynytkään? Ranskalainen Adrien Fourmaux on ollut läpi alkaneen kauden hämmentävän tasainen ja tehnyt loistavaa työtä Fordin ratissa.

Kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa ranskalainen oli viides, Ruotsissa hän nousi komeasti ensi kertaa urallaan jo palkintokorokkeelle ja pääsiäisenä ajetussa Kenian Safari-rallissa Fourmaux nappasi heti perään uransa toisen palkintosijan ollen kolmas.

Voi hyvällä syyllä sanoa, että Fourmaux on ollut toistaiseksi koko kauden tasaisin ja johdonmukaisin kuljettaja.

28-vuotias Fourmaux ei ota tästä kaikesta kunniaa kuitenkaan vain itselleen.

– Minun täytyy sanoa, että myös tiimi ansaitsee paljon kunniaa, sillä meillä ei ollut ainuttakaan ongelmaa koko viikonlopun aikana, Fourmaux sanoi Dirtfishille viitaten Safari-ralliin.

– Tiimi on työstänyt tätä autoa joulusta lähtien niin, että se olisi mahdollisimman luotettava tänä vuonna. Ja nyt meillä on ollut kolme rallia, joissa ei ole ollut mitään ongelmia, Fourmaux kehui.

– Olemme joutuneet vaihtamaan puskurin kerran, mutta vain puskurin. Muuten auto on tullut joka kertaa maaliin yhtenä kappaleena, ranskalainen lisäsi.

Varma ja tasainen ajaminen on yksi asia, mutta sitten toinen asia on kasvaminen MM-rallin voittajaksi. Se on ranskalaiskuljettajalle se seuraava askel ja kaikkea muuta kuin helppo rasti.

Kolmannelta sijalta nouseminen MM-rallin voittajaksi on vielä pitkän matkan takana.

– Odotin kyllä pääseväni palkintokorokkeelle kauden jälkimmäisellä puoliskolla, mutta nyt meillä on niitä jo kaksi, Fourmaux sanoi.

– Se on tietysti hyvä asia mestaruustaistelun kannalta, mutta myös se on mielestäni ollut hyvä asia, että meillä on ollut kolme eri tiimiä palkintokorokkeella, ranskalainen jatkoi.

Huhtikuussa Kroatian MM-rallissa Fourmaux saattaa olla lähempänä voittoa kuin vielä kertaakaan aiemmin.

– Nyt meillä on hyvä lähtöpaikka Kroatiaan, joten kausi on alkanut hyvin ja olen tyytyväinen siihen.

Viime vuonna Fourmaux ajoi Rally2-autoa Kroatiassa, mutta edellinen Rally1-autolla ajettu asvalttikisa Kroatiassa päättyi ulosajoon.

– Meidän on työstettävä vielä erilaisia asioita autossa. Nyt olemme luotettavia, mutta seuraavaksi meidän tulee panostaa suorituskykyyn. Meillä on vielä joissain paikoissa hieman vaikeuksia. Yritämme tehdä tänä vuonna saman Rally1-autolle kuin teimme viime vuonna Rally2-auton kanssa tehdäksemme autosta nopeamman, Fourmaux ennakoi.

Fourmaux korostaa, ettei ensimmäinen voitto ole tässä kohtaa mikään pakkomielle.

– Voitto on tietysti tavoite, vai kuinka? Mielestäni olemme näyttäneet, että parannamme koko ajan ja tulemme paremmaksi kisa kisalta. Vauhti on tulossa ja olemme jo nyt luotettavia. Joten meidän pitää nyt vain parantaa vauhtia, mutta askel askeleelta.

– Ehkä seuraavaksi tulee jo toinen tila ja sen jälkeen ensimmäinen. Tai ehkä se vie vielä enemmän aikaa, en tiedä. Työskentelemme sen parissa ja ehkä se jonain päivänä vielä tulee. Ehkä ennemmin kuin myöhemmin, Fourmaux linjasi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat