Rallin MM-sarjan yllättäjä avautui Thierry Neuvillen tempusta: Onhan se turhauttavaa

Rallin MM-sarjan uudistunut pistejärjestelmä oli yksi isoista puheenaiheista viime viikonloppuna ajetun Safari-rallin jälkeen.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä ajoi selvään voittoon Keniassa ja keräsi kisasta suurimman potin, mutta vain yhden pisteen erolla Thierry Neuvilleen. Huomattavaa oli se, että Neuville sijoittui rallin lopputuloksissa vasta viidenneksi ja jäi Rovanperästä reilut kymmenen minuuttia.

Neuville kaapi yli puolet pisteistään kilpailun päätöspäivältä. Sunnuntaisin MM-ralleissa on jaossa maksimissaan 12 pistettä, ja Safari-rallissa Neuville onnistui haalimaan 11 pistettä ja kasvatti kokonaispottinsa 19 pisteeseen.

Rallissa kolmanneksi sijoittunut Ford-kuljettaja Adrien Fourmaux sai Keniasta kaksi pistettä vähemmän kuin Neuville, vaikka hän oli lyönyt selvästi belgialaisen itse kilpailussa.

– Onhan se turhauttavaa, kun Thierryn kaltainen kuljettaja, joka on sijoittunut viidenneksi lähes 11 minuuttia kärkeä perässä, saa enemmän pisteitä kuin me, vaikka olimme kolmansia, Fourmaux avautui ranskalaisen Rallye-sport.fr-sivuston haastattelussa.

– Meidän täytyy kuitenkin muistaa se, että olemme tehneet hyvää työtä, kun olemme nyt tällaisessa tilanteessa, ranskalaiskuski lisäsi.

Fourmaux viittasi siihen, että hän on ollut yksi tämän kauden suurimmista onnistujista. Viime kaudella hän haki vauhtia WRC2-luokan puolelta, mutta hän sai täksi kaudeksi pestin M-Sport Fordin ykkösmiehistöstä, jota hän on kannatellut loistavilla esityksillään.

Fourmaux nappasi uransa ensimmäisen palkintokorokepaikan Ruotsin rallissa, jossa hän ajoi kolmanneksi, ja nyt Keniassa tuli toinen perättäinen kolmostila. MM-sarjan pisteissä hän on komeasti kolmantena Neuvillen ja Toyotan Elfyn Evansin jälkeen.

Seuraavaksi Fourmaux lähtee tavoittelemaan menestystä Kroatian MM-rallista, joka on ohjelmassa kahden viikon kuluttua. Kolme vuotta sitten Fourmaux ajoi asvalttikisassa viidenneksi.

Fourmaux luottaa, että Ford Puma Rally1 -autosta löytyy suorituskykyä Zagrebin ympäristössä.

– Tilastollisesti olen tehnyt enemmän virheitä asvaltilla kuin soralla, joten meidän täytyy olla varovaisia sen suhteen. Monte Carlossa meiltä puuttui hieman suorituskykyä asvaltilla, mutta Kroatiassa meillä on uusi takasiipi ja myös muita pieniä juttuja geometriassa ja jousituksessa, Fourmaux sanoi.

– Uskon, että olemme ottaneet hyvän edistysaskeleen asvaltilla. Lisäksi tunnen auton nyt paremmin ja luottamukseni on korkeammalla, ranskalainen lisäsi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat