Rallin MM-sarjan uusi kisaformaatti herätti kiitosta – ”Hyvä esimerkki, miten voimme yhdessä kehittää lajia”

Sardinian MM-rallissa kokeiltiin viime viikolla ensimmäistä kertaa uutta kisaformaattia.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ralli starttasi vasta perjantaiaamuna testierikoiskokeella ja varsinaisiin tositoimiin päästiin perjantaina iltapäivällä. Rallin MM-sarjaan on toivottu uudistuksia ja nyt niitä saatiin. Ainakin M-Sport Fordin leirissä ”pikakisa” otettiin innolla vastaan.

Vaikka ralli puristettiin läpi nopeassa aikataulussa, tuli kuskeille kisakilometrejä yli 260 kappaletta, joten kovin paljoa ei matkasta tingitty, sillä normaalisti MM-ralleissa on rajana pidetty 300 kilometriä.

– Emme tietenkään halua, että jokainen kisa olisi lyhyt. Toisaalta ei meillä ole myöskään tarvetta ajaa 300 kilometriä vain sen takia, että niin pitää tehdä. Minusta tämä oli fantastinen ralli, M-Sportin tiimipäällikkö Richard Millener sanoi.

– Keskustelimme tästä muiden tiimien, järjestäjien ja muiden tahojen kanssa. Sillä tavalla tämä idea syntyi. Minusta tämä on hyvä esimerkki siitä, että kun teemme yhdessä hommia, saamme myös kehitettyä lajia. Tuskin kukaan on sitä mieltä, että tämä oli huono kilpailu.

Myös kehitettävää Millener kuitenkin löytää. Tallipomon mukaan reittiin oli tungettu turhaan välikokoontumisia, mitkä pidensivät lauantaipäivää.

– Lauantai oli todella pitkä päivä. Se johtui siitä, että aina kahden pätkän välein oli kokoontuminen. Menetimme niissä pari tuntia. Minusta niitä ei tarvita, koska ideana oli pitää ralli lyhyenä, Millener mietti.

– Se oli mielestäni ainoa miinuspuoli tässä kisassa. Ehkä se johtui siitä, että tällä saarella on vain tietty määrä henkilökuntaa saatavilla. Toki myös autoja oli paljon. Tämä on kuitenkin urheilupuolen asia, jonka voimme varmasti yhdessä nopeasti ratkaista.

Seuraavan kerran MM-rallia ajetaan Puolassa kesäkuun lopussa.

Lue myös nämä