Lauri Joona ja Janni Hussi pettyivät Sardinian MM-rallissa – ”Ei voi olla tyytyväinen”

Lauri Joona ja Janni Hussi ajoivat seitsemänneksi sunnuntaina päättyneen Sardinian MM-rallin WRC2-luokassa.
Lauri Joona
Lauri Joona. Kuva: Honza Fronek
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kuudes MM-ralli vietiin läpi normaalia tiukemmalla aikataululla. Perinteisestä kisaviikon aikataulusta oli napsaistu yksi päivä pois, ja kilpailun kaikki 16 erikoiskoetta ajettiin 48 tunnin sisällä.

TGS Motorsport -tiimissä Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpaileva Joona lähti kartturinsa Janni Hussin kanssa italialaisille sorateille hyvän testipäivän saattelemana. Kisan avauspäivänä perjantaina ajettiin testierikoiskokeen jälkeen neljä erikoiskoetta. Päivän päätteeksi kaksikko löytyi WRC2-luokan tuloslistalta sijalta kahdeksan. Parhaimmillaan kuudenneksi noussut Joona vakiinnutti sijoituksensa lopulta seitsemänneksi, ja tuo paikka piti rallin loppuun saakka.

– Kisa oli perusvarma suoritus, eikä voi kyllä olla tyytyväinen siihen vauhtiin, mitä nyt saatiin. Sardiniassa on tosi haastavat tiet ja rytmistä kiinni saaminen oli hankalaa. Pikkaisen oli myös auton balanssi hakusessa. Lauantai oli raffi päivä, kun ajettiin kokonaisen SM-rallin verran yhden päivän aikana ilman huoltoa, Joona summasi.

– Positiivista asennetta ei olla unohdettu, sen voimalla mennään eteenpäin. Tässäkin kisassa saatiin tietoa, miten tällaisissa olosuhteissa tulisi ajaa. Ja maaliin päästiin ilman sen suurempia tekniikkamurheita, Joona jatkaa.

WRC2-luokassakin kato oli tuimaa, sillä Sardinian rajut olosuhteet aiheuttivat monille teknisiä vikoja ja rengasrikkoja. Joona selvisi ilman suurempia murheita, mutta piippuun jäi.

– Ei missään nimessä huono kisa, mutta sijoitukseen eikä vauhtiin voi olla täysin tyytyväinen. Tästä sitten kohti seuraavaa kisaa entistä vauhdikkaampana. Iso kiitos tiimille, kaikille kannustajille ja yhteistyökumppaneille.

WRC2-luokan voittoon ajoi Sami Pajari, toiseksi sijoittui Yohan Rossel ja kolmanneksi Jan Solans. WRC2 Challenger -sarjassa Joona oli kuudes.

Seuraava MM-ralli ajetaan Puolassa kesäkuun viimeisellä viikolla.

Lue myös nämä