Jari-Matti Latvalalta kova pyyntö tiimin ykköstähdelle – ”Meidän on ryhdyttävä ajamaan”

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala kaipaa lisää suoritustasoa tiiminsä walesilaiskuski Elfyn Evansilta.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans oli kehnossa vauhdissa sekä Portugalissa toukokuussa että viime viikonloppuna Sardinian MM-rallissa. Toki lähtöpaikka on ollut huono, mutta esimerkiksi Hyundain Thierry Neuville on yltänyt vieläkin kehnommalta starttipaikalta rutkasti parempiin suorituksiin.

Latvala toivoo, että Evans pystyisi kesän nopeissa soraralleissa parempaan. Pelkkä varmistelu ei enää riitä. Muuten Hyundai karkaa sekä valmistajien sarjassa että kuljettajien mestaruuskamppailussa.

– Ei Elfynillä ollut missään nimessä paras suoritustaso, eikä ollut Portugalissakaan. Tasaisella suorittamisella hän on pystynyt ottamaan vähän pisteitä takaisinpäin ja on sitä kautta paremmissa asetelmissa. Toki pitää muistaa, että (Sebastien) Ogier sai jopa myös kiinni Neuvillea ja hänkin on lähempänä kärkeä, Latvala sanoi Rallit.fille Sardiniassa.

– Paketti on jopa tiukempi ja mielenkiintoisempi nyt. Nyt ei riitä enää varmistelu. Meidän on ryhdyttävä ajamaan ja löydettävä se taistelutahto ja isku Puolaan. Siitä on pidettävä huolta, että kaikki ovat siihen valmiita.

Neuville teki melkoisen urotyön Sardiniassa sunnuntaina, kun hän ajoi ensimmäiseltä lähtöpaikalta päivän parhaat pisteet, yhteensä 12 kappaletta. Lauantaina keskeyttäneen belgialaisen mahdollisuuksiin ei moni uskonut, ei myöskään Latvala.

– En olisi uskonut, että Neuville pystyy ensimmäisenä autona tuollaiseen vetoon ja olemaan sunnuntaina nopein sekä voittaa myös Powerin. Hattua täytyy nostaa. Ei tuollaiseen suoritustasoon näillä erikoiskokeilla ole ennen kukaan pystynyt, Latvala summasi.

– Kyllä hän varmasti kovalla riskikynnyksellä ajoi, mutta toi myös auton maaliin. Se on silloin upea suoritus.

Rallin MM-sarja jatkuu Puolassa kesäkuun lopussa. Sen jälkeen kisataan Latviassa heinäkuussa ja Keski-Suomen sorateillä elokuun alussa.

Lue myös nämä