Rallin MM-sarjan tähdet hyppäsivät legendaariselle F1-radalle – myös kartanlukija pääsi rattiin!

Hyundain Thierry Neuville ja hänen kartanlukijansa Martijn Wydaeghe pääsivät ajamaan legendaarisella radalla
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ja Wydaeghe pääsivät taannoin ajamaan legendaarisella Nürburgringin moottoriurheiluradalla. Radalla on järjestetty lukuisia eri luokkien kilpailuja ja rata on kuulunut myös F1-kalenteriin.

Hyundai on julkaissut Youtubessa videomateriaalia Neuvillen ja Wydaeghen ajosta. Myös osat vaihtuivat, sillä Wydaeghe pääsi hyppäämään rattiin ja Neuville joutui istumaan ”pelkääjän paikalla”.

Neuville luki Wydaeghelle nuotteja ja homma ei mennyt aina ihan putkeen. Neuville empi monessa kohtaa nuottien kanssa, mutta auto sentään pysyi tiellä.

Ideana oli se, että kaksikko teki normaaliin tapaan nuotit Nürburgringille ja lähestyi rataa samalla tavalla kuin tavallista rallin erikoiskoetta.

Neuvillen mieli palasi Keski-Suomeen, kun hän kurvaili vauhdikkaalla radalla.

– Tämä on yksi haastavimmista radoista. Vähän kuin Suomen MM-ralli, mutta asvaltilla. Nuoteissa on myös paljon samaa, Neuville kertoi Motorsportille.

Neuville ja Wydaeghe ajoivat Nürburgringillä vain kaksi päivää Kroatian MM-rallin jälkeen. Hyundain i20-auto vaihtui tällä kertaa i30 N TCR-autoon, joka sopii paremmin rata-ajoon.

Kaksikko teki ensin normaaliin tapaan nuotituksen ja lähti sitten ajamaan niiden mukaan. Yksi olennainen asia oli nyt toki muuttunut.

– Normaalisti me puhumme ranskaa, mutta se on monille vaikeaa ymmärtää, joten teimme tänään nuotituksen englanniksi. Se on ihan normaali systeemi, jonka moni tietää rallipeleistä. Käytimme asteikkoa yhdestä kuuteen, missä kuutonen on nopein, Neuville kertoi.

Nürburgring on laaja rata-alue. Hyundai-kaksikko ajoi vanhempaa Nordschleifen-osuutta, mikä on edelleen kilpailukäytössä. Radalla on ajettu muun muassa rata-autoilun DTM-sarjaa ja formula ykkösten osakilpailuja. F1-sirkus vieraili radalla edellisen kerran koronavuonna 2020 ja kisan voitti tuolloin Lewis Hamilton.

Voit katsoa videot Neuvillen ja Wydaeghen ajosta Nürburgringillä alla olevista Youtube-upotuksista.

Lue myös nämä