Grönholm alkaa oppimaan ralliautoilun saloja – ”Nyt tajuan, miten tätä kuuluu tehdä”

Niclas Grönholm ja Samu Vaaleri sijoittuivat kesäkauden ensimmäisessä rallin SM-osakilpailussa Länsiranniko-rallissa toiseksi.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kysymyksessä on Grönholmin ralliuran toinen perättäinen SM-tason kakkossija. Grönholm nousi rallissa perjantai-illan toisen erikoiskokeen jälkeen kakkoseksi ja piti paikkansa maaliin asti. 

Inkoolainen kärsi rallin neljännellä pikataipaleella rengasrikon, jossa menetti noin 20 sekuntia ylimääräistä aikaa. Kilpailun neljästä viimeisestä erikoiskokeesta päästiin ajamaan kolme, kun EK7 jouduttiin peruuttamaan metsäpalon takia. 

Se ei kuitenkaan muuttanut tuloksia mihinkään suuntaan. Grönholm oli suoritukseensa sekä autoonsa tyytyväinen.

– Ihan jees kisa meille. Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni, ajooni ja autooni. Se rengasrikko oli harmittava. Ilman sitä ero Teemuun (Asunmaa) olisi ollut siedettävä. Mutta ihan hyvä viikonloppu, josta sain taas rutkasti lisää kokemusta, Grönholm summasi.

– Jos vuoden takaiseen verrataan, niin ero ajamisessani on suoraan sanottuna hirveän iso. Nyt tavallaan jo tajuan, miten tätä kuuluu tehdä. Talven SM-ralleissa sain ajamiseeni vaadittavaa rohkeutta, ajoni on parantunut, ja nyt vain pieniä juttuja hiotaan kuntoon, niin kyllä tämä tästä askel kerrallaan eteenpäin menee, Grönholm.

Edelleen rallicrossin puolelta paremmin tunnettu Grönholm toivoo nuotitukseensa petrausta.

– Sen vielä huomaa, että minun pitäisi pystyä tekemään vieläkin tarkemmat nuotit. Vieläkin mutkia räpsyy silmille, kun en ole osannut kuvailla niitä tarpeeksi tarkasti. Pieniä nyansseja se (nuotitus) vielä vaatisi lisää. Ja ne tulevat ajan kanssa, kuten kaikki muukin tähän mennessä.

Grönholm kertoo, että tulevina viikkoina Turun SM-ralli analysoidaan, katsotaan videoita ja mietitään, mistä sekunteja voisi ottaa pois. 

– Tästä on kuitenkin mukavaa lähteä sarjan seuraavaan osakilpailuun Seinäjoelle. Skoda pelasi hienosti. Saimme sen testeissä tosi hyvin istumaan käteeni. Toki vielä pieniä säätöjuttuja voisi kokeilla, mutta autosta meidän menestymisemme ei jää kiinni. Alueella olemme autommekin kanssa, Grönholm muistuttaa.

Kakkossijansa myötä Grönholm nousi SM1-luokan SM-pisteissä viidenneksi. Seuraavan kerran rallin SM-pisteistä kilpaillaan 14.-15. kesäkuuta SM Pohjanmaa-rallissa Seinäjoella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat