Asunmaa ylivoimaiseen voittoon SM-rallissa – Viron MM-rallin päällikkö säväytti vanhalla sotaratsulla

Teemu Asunmaa on voittanut Turun seudulla ajetun Länsirannikon SM-rallin.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Ilkka Lamminsivu
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alavutelaisen ykköstila tuli näytöstyyliin, sillä voitto heltisi 51,7 erolla ennen Niclas Grönholmia, jolle palkintosija oli uran toinen SM-sarjassa. Skoda Motorsport Suomelle kisa oli jättipotti, sillä sekä Asunmaa että paremmin rallicrossin MM-sarjan puolelta tunnettu Grönholm edustivat automerkkiä Turussa.

Skodalla ei ollut omaa tiimiä vielä talvikaudella SM-sarjassa, mutta kesäkaudella Asunmaa ja Grönholm edustava tshekkimerkkiä jokaisessa kisassa. Grönholm kärsi rengasrikon Turussa, mutta silti kokenut Asunmaa oli selvästi nopeampi.

– Aamulla ratkesi aikaero aika isoksi. Ei ole helppoa ajaa ja pitää rytmiä yllä. Pitäisi kuitenkin vähän myös ajaa, ettei vahingossa opi ajamaan liian hiljaa. En tykkää tällaisesta. Toki hienoa on voittaa toisen kerran peräkkäin täällä, Asunmaa sanoi.

– Kaikkea sattui ja tapahtui, mutta niin oli muillakin. Varmaan Teemu oli ainoa, jolla ei ollut mitään ohjelmaa. Ajo on viime vuoteen verrattuna ainakin kehittynyt. Pieniä juttuja tämä vielä vaatii. Nuotti saisi olla vieläkin tarkempi. Auto on hyvä, kunhan vaan vetää kunnolla, Grönholm puolestaan totesi.

SM2-luokan voittoon ajoi Henri Hokkala, joka kukisti Jesse Kallion 27 sekunnilla.

– Jos ei nyt mitään suonenvetoa Jesseltä tule, niin tämän pitäisi riittää. Oli hyvä päivä meiltä. Kokosin itseni eilisen huonomman suorituksen jälkeen. Puhdasta sarjaa vedetään. Se on aika kova juttu, kauden neljännen luokkavoittonsa ottanut Hokkala hehkutti.

Länsirannikon rallissa mukana olivat myös Viron sarjan rallikuskit. Parhaimpana virolaisena yleiskilpailussa ajoi konkari Urmo Aava, joka ajoi kolmanneksi N-ryhmän Subarullaan. Eroa kisan voittaneeseen Asunmaahan kertyi vajaat puolitoista minuuttia. Kokenut virolainen näytti, että rattimies on rattimies, vaikka alla oli vanha sotaratsu. Tätä nykyä Aavan päätyö on Viron rallin johtotehtävissä.

– Uskomatonta. En olisi koskaan uskonut tällaiseen. Odotin, että olemme kymmenen parhaan joukossa ja ehkä Viron sarjan kärjessä. Olisi kivaa ajaa täällä joskus uudestaan, Aava summasi.

Nuori Patrick Enok veti komean kisan Rally3-luokituksen Fordillaan. Enok oli yleiskilpailun neljäs ja voitti kotimaisen luokkaykkösen Henri Hokkalan 26,4 sekunnilla. Veto oli varsin komea vasta 18-vuotiaalta Enokilta.

Länsirannikon SM-rallin lopputulokset:

SijaKuljettajaAutoAika
1.Teemu AsunmaaSkoda 43.035
2.Niclas GrönholmSkoda +51,7
3.Urmo AavaSubaru+1.27,2
4.Patrick EnokFord+1.45,3
5.Henri HokkalaFord+2.11,7
6.Anssi RytkönenSkoda+2.12,4
7.Emils BlumsMitsubishi+2.34,6
8.Tommi JylhäSkoda+2.38,7
9.Jesse KallioFord+2.29,9

Lue myös nämä

  • Uusimmat