Rallin MM-sarjan nestorilta hulvaton letkautus: Haluan lopettaa Suomessa samaan aikaan Kalle Rovanperän kanssa!

Dani Sordo, 41, on toiminut pitkään Hyundain luottomiehenä rallin MM-sarjassa.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sordo on ajanut jo useamman vuoden Hyundain osa-aikaisena kuljettajana tiimin kolmosautossa. Espanjalaiskonkarin ranteet eivät ole kuitenkaan ruostuneet: viime kaudella hän nappasi kaksi palkintokorokepaikkaa ja tämän kauden avauskisassaan Portugalissa hän antoi loistavasti tukea tallin ykköstähdille Thierry Neuvillelle ja Ott Tänakille.

Aikoinaan Sordon nimeen liitettiin epävirallisempi titteli ”maailman paras kakkoskuljettaja”, kun hän ajoi Sebastien Loebin tallikaverina Citroenilla. Nykyään titteli voisi hyvinkin olla muodossa maailman paras kolmoskuljettaja: kun Sordo on ajovuorossa, espanjalainen mitä todennäköisimmin suoriutuu omasta tehtävästään kiitettävästi.

Sordon ura MM-tasolla on kestänyt jo yli 20 vuotta. Tuossa ajassa on tapahtunut paljon.

– Ralli on muuttunut paljon. Autot ovat muuttuneet, tallien ”hospitalityt” ovat muuttuneet, kuljettajien työskentelytavat ovat muuttuneet. Ennen oli enemmän aikaa hengailuun ja muuten rennompaa. Nyt on vain töitä, töitä ja töitä. Videoita, videoita, videoita, Sordo naurahtaa.

– Muistan sen ajan, kun videoita nauhoitettiin pienelle kasetille. Nyt on tietokoneet ja älypuhelimet.

Sordolle nousee mieleen tapaus hänen Citroen-vuosiltaan. Espanjalainen kantoi kassilla videokasetteja, joihin oli nauhoitettu kuvamateriaalia erikoiskokeista. Sitten hän näki Marcus Grönholmin, jolla materiaali oli tallennettu pienelle muistikortille.

– Hän oli silloin Fordilla ja yhden tason ylempänä, Sordo muistelee hymyssä suin.

– Monet asiat ovat menneet parempaan suuntaan, kuten autojen turvallisuus. Kaikki on muuttunut, koko maailma on muuttunut.

Sordolta on tiedusteltu jo vuosia, kuinka pitkään hän aikoo vielä kilpailla ralliautoilun huipputasolla. Huhuissa MM-sarjan nestorin ura on pistetty pakettiin jo useampaan otteeseen, mutta niin vain Sordo tekee yhä kiusaa nuoremmilleen erikoiskokeilla.

Sordo ei halua edes arvailla, jatkuuko hänen uransa kuluvan kauden jälkeen.

– En enää vastaa näihin kysymyksiin, Sordo murjaisee.

Muotoillaanpa kysymys toisella tavalla. Missä haluaisit lopettaa urasi, Dani Sordo?

– Suomessa! Samaan aikaan Kallen (Rovanperän) kanssa!

Sordo hymyilee leveästi vastauksensa jälkeen leveästi, mutta sitten hän hieman vakavoituu.

– Tietenkin se olisi täydellistä Espanjassa tai Portugalissa, koska silloin olisin lähellä kotia. Mutta kun puhuu lopettamisesta, se tuntuu surulliselta. Nyt en halua ajatella lopettamista.

Seuraavan kerran Sordo kilpailee kahden viikon kuluttua järjestettävässä Sardinian MM-rallissa.

Lue myös nämä