Rallikonkari Juha Salo taistelee loppuun asti – ”Sastamalassa hyökätään entistä kovempaa”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hannu’s Rally Teamin Juha Salon ja Topi Luhtisen kesätauko venähti tänä vuonna totuttua pidemmäksi.

Kaksikkoa ei tällä kertaa nähty Suomen MM-rallissa, mutta täysin ajamatta rallin kymmenkertainen Suomen mestari ei kuitenkaan hellekesää viettänyt. Ajokilometrejä syntyi muun muassa kesällä järjestetyissä asiakastilaisuuksissa.

Näistä Salon mieleen jäi erityisesti asiakastilaisuus, jossa Salon kyyditettävänä oli joukko naisvaikuttajia ja -toimittajia. Heistä toimittajaksi kouluttautuva hallitseva Miss Suomi Michaela Söderholm osoittautui innokkaaksi autonaiseksi. Kyydityksen jälkeen Söderholm halusi myös itse ajaa ralliautoa.

– Michaela ajoi asiakasautoani ja hyvin se sujui. Ajoimme Rantapirtin rallirataa ja olin yllättänyt kokemastani. Totesinkin hänelle, että ”kaikesta näkee, että olet ajanut autoja ennenkin, koska ote ajamiseen oli koko ajan varma”. Lähes jokainen ensi kertaa ralliautoa ajava sammuttaa auton heti liikkeelle lähdettäessä, mutta Michaelalta lähtökin sujui mallikkaasti, Salo kertoo.

”Taistelemme loppuun asti”

Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen lähtevät luottavaisena kauden viimeistä edelliseen SM-ralliin Sastamalaan ja Huittisiin. Taustalla on edellisestä SM-osakilpailusta Seinäjoelta ehjä virheetön suoritus. Viides sija ei toki Saloa tyydyttänyt ja sitä hän lähtee Enset SM-rallissa kohentamaan. Kaksi vuotta sitten Salo ajoi Sastamalassa toiseksi.

– Edessä on ehkäpä sarjan haastavimmat tiet. Sastamalan eteläpuolella on enemmän tasaista, sellaista Turun ja Seinäjoen SM-rallien tapaista tiestöä, kun taas kaupungin pohjoispuolella tiet olivat kovavauhtisia ja huomattavasti enemmän teknisempiä ajaa.

– Toissa vuonna reitillä oli ainoastaan kertaalleen ajettavia erikoiskokeita. Kuullun perusteella tänä vuonna pari erikoiskoetta ajetaan kahdesti, ja se on hyvä asia. Muutoksen ansiosta nuotitukseen ei kulu liian pitkää päivää. Haastavat ja hienot tiet odottavat meitä. Veikkaan, että edessä on koko kesäkauden mielenkiintoisin reitti, Salo summaa.

Salo on SM-sarjan yhteispisteissä kuudentena. Hän pyrkii nostamaan sijoitustaan kauden kuudennessa osakilpailussa.

– Taistelemme loppuun asti ja teemme parhaamme, minkä olemme tähänkin asti tehneet. Uskon, että alueen tiet sopivat Peugeotille paremmin kuin kahdessa edellisessä SM-rallissa. Toivotaan myös, että kesän lämpöä riittäisi vielä syyskuun alkuun, sillä lämmin sää rallin aikana ei olisi meille pahitteeksi. Sastamalassa hyökätään entistä kovempaa, Salo lupaa.

Enset SM-ralli käynnistyy lauantaina kello 10.01 Huittisten ABC:lta. Rallin maaliin Sastamalaan kilpailijat saapuvat kahdeksan erikoiskokeen ja 110 EK-kilometrin jälkeen lauantai-iltana.

SM1-luokan pistetilanne, 5/7 osakilpailua:
1. Eerik Pietarinen 117
2. Teemu Asunmaa   73
3. Emil Lindholm   59
4. Marko Mänty    53
5. Nikolai Grjazin  42
6. Juha Salo     36

Lue myös nämä