WRC-kuljettaja on aloittanut kautensa surkeasti – latasi suorat sanat

Ensimmäistä täyttä kauttaan rallin MM-sarjassa ajava M-Sportin Gregoire Munster on saanut surkean alun kaudelleen.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Munsterin tulokset ovat olleet todella vaisuja kauden ensimmäisissä kolmessa kilpailussa ja nyt hän toivoo, että paluu asvaltille toisi hänen kauteensa kaivatun piristysruiskeen.

Munsterin vaikeuksista kertoo kaiken olennaisen se, ettei hän ole ollut vielä kertaakaan kymmenen parhaan joukossa ja hänen tilillään on vain kolme MM-pistettä.

Munster on näyttäytynyt vielä huonommassa valossa, sillä hänen tallikaverinsa Adrien Fourmaux on aloittanut kautensa loistavasti ja ranskalainen on ollut alkukauden positiivisin yllättäjä.

– Tietysti tämä on ollut hieman pettymys, Munster myönsi Dirtfishin haastattelussa.

– Ei kautta halua aloittaa tällä tavalla. Mutta luulen kyllä, että kaikki tiesivät, että olemme kokemattomia Rally1-auton kanssa ja myös yleisesti rallin MM-sarjassa, Munster jatkoi.

Munster ajoi ulos tammikuussa Monte Carlossa ja Ruotsissa kohtalo oli samankaltainen. Ruotsissa luxemburgilainen oli yleiskilpailussa vasta 23:s osuttuaan lumipenkkaan. Munster korostaa kuitenkin, että kaikissa kilpailuissa virheet ovat olleet hieman erilaisia.

– Olemme tehneet joitakin pieniä virheitä, mutta ne ovat olleet joka kerta erilaisia, Munster muistutti.

– Kaikenlaisia pieniä virheitä on tullut ja voin syyttää niistä vain itseäni. Etsimme nyt valoa tunnelin päässä ja toivomme, että Kroatiassa sujuu jo paremmin, Munster sanoi.

Munster, 25, on vielä keltanokka, mitä tulee MM-sarjan pääluokkaan.

– Täytyy muistaa se tosiasia, että olemme hyvin kokemattomia, mutta se ei oikeuta niitä virheitä, joita olemme tehneet. Meidän täytyy katsoa, mistä ne ovat johtuneet ja pitää huolta siitä, ettei niitä enää sattuisi, Munster totesi.

Munster ei osannut suoralta kädeltä sanoa, miten virheet voisi jatkossa karsia pois.

– Se on vaikea sanoa, sillä kuten sanoin, olemme tehneet kolme erilaista virhettä. Luulenpa, että meidän pitää olla vain kärsivällisempiä, ja asiat loksahtavat sitä kautta paikoilleen.

Kroatian MM-rallissa Munster pääsee alustalle, mikä on hänelle entuudestaan tutumpi.

– Minulla on asvaltilta enemmän kokemusta. Olen ajanut Saksassa ja Belgiassa asvaltilla. Joten luulenpa, että pystymme olemaan Kroatiassa hieman rennompia. Kautta on vielä kymmenen rallia jäljellä, joten emme ole ajaneet vielä edes neljännesosaa kaudesta. Odotan loppukautta innolla.

Lue myös nämä