Jos Verstappen äärimmäisen haasteen edessä – pääsee legendaarisille erikoiskokeille

Entisen F1-kuljettajan Jos Verstappenin ralliura jatkuu tulevana viikonloppuna Britanniassa.
Jos Verstappen
Jos Verstappen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Verstappen debytoi 13. huhtikuuta Britannian rallisarjassa, kun hollantilainen osallistuu Rallynuts Severn Valley Stages -ralliin Walesissa.

Verstappen ajaa belgialaisen kartanlukijansa Renaud Jamoulin kanssa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla. Kyseessä on Verstappenin ralliuran ensimmäinen soralla ajettava kilpailu.

Verstappenin kohtaama haaste on äärimmäinen. Rallissa on lukuisia Walesin MM-rallista tuttuja erikoiskokeita.

Verstappen pääsee mittaamaan kykyjään muun muassa Sweet Lambin, Myherinin sekä Hafrenin pikataipaleilla.

Jos Verstappen aloitti ralliuransa vuonna 2022. Hän on ajanut pääasiassa Belgian kansallista rallisarjaa, mutta häneltä löytyy myös yksi MM-rallistartti Belgiasta vuodelta 2022.

– Olemme erittäin iloisia tullessamme Walesiin ja Britannian rallisarjaan, Verstappen kommentoi Britannian rallisarjan sivuilla.

– Kartanlukijani Renaud on osallistunut Walesin ralliin monta kertaa, mutta minulle tämä on ensimmäinen kerta, Verstappen jatkoi.

– Päätimme nyt osallistua tähän sorakilpailuun, sillä Renaudilla on erittäin hyviä muistoja Walesista, joten tämä tuntui parhaalta paikalta aloittaa, hän vielä lisäsi.

Britannian rallisarjassa pitkään ajaneen Callum Blackin mukaan Verstappenin on syytä olla nyt tarkkana. Wales tarjoaa sorakilpailun ensikertalaiselle melkoisen haasteen.

– Erikoiskokeet ovat paikoitellen hyvin teknisiä, joten se on iso haaste ensi kertaa sorakisaan osallistuvalle kuljettajalle. Mutta toisaalta voisi sanoa, että se on nautinnon kannalta oikea valinta, Black kommentoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat