Rallin MM-sarjan kärkimies hiipinyt jälleen huippusijalle – antoi pikku kuitin kilpakumppanille

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville on hiipinyt jo toiselle sijalle Kenian rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaiaamun vaikeuksien jälkeen Neuville oli vasta kuudennella sijalla, mutta kärsivällisyys on palkittu. Lauantaiaamuna Neuville kamppaili kakkostilasta Takamoto Katsutaa vastaan, mutta japanilainen kärsi rengasrikon lenkin viimeisellä pätkällä ja tippui minuutin päähän Neuvillesta.

– Me kaikki tunnemme Takan ja hän on jo jonkun aikaa ollut tuollainen. Hän hyökkää heti alusta saakka. Minä taas ajattelin viimeisen pätkän enemmän niin, että pitää vain päästä läpi, Neuville valotti taktiikkaansa.

– Minusta tärkeintä oli kasvattaa hyvää fiilistä pätkän mittaan ja saada hyvä rytmi. Siellä oli monta vaikeaa paikkaa, jotka piti vain ajaa hitaasti läpi. Meillä ei ollut mitään isompia ongelmia. Nyt hallussa on kakkostila, joten en voi valittaa.

Yli 36 kilometriä pitkä Sleeping Warrior -pätkä todella erotteli jyviä akanoista lauantaiaamuna. Kisaa johtava Kalle Rovanperä jätti muut kauas taakseen.

– Ei sille pätkälle ole muuta sanaa kuin haastava. Kaksi ensimmäistä pätkää olivat jo hankalia, mutta tiesimme, että se viimeinen on kisan ratkaisevin erikoiskoe. Se voi lyödä vielä takaisin iltapäivällä, Neuville varoitteli.

– Toivottavasti me vältämme ongelmat. Se on kuitenkin rankka pätkä ja kiviä on paljon joka puolella, joten mitä tahansa voi tapahtua. Ei sillä pätkällä kyllä ehdi hengähtää yhtään.

Neuvillen ero kärjessä ajavaan Rovanperään on liki puolitoista minuuttia, joten ylimääräiseen runnomiseen belgialaisen ei kannata ryhtyä.

– Meidän pitää olla valmiita myös sateeseen. Jos se tulee, on kyse vain selviytymisestä. Aamupäivällä oli muutamia märkiä paikkoja, jotka olivat mutaisia ja liukkaita. Niissä saimme jo treeniä. On kuitenkin vaikea ennustaa säätä, ja se voi riippua ihan lähtöpaikasta, osuuko kuuro kohdalle vai ei, Neuville mietti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat