Toyota-kuski kiinni palkintosijassa, mutta takana vaanii alkukauden yllättäjä – ”Pysyn suunnitelmassani!”

Toyotan Takamoto Katsuta on yhä kiinni palkintosijassa Kenian MM-rallissa, vaikka lauantaiaamuna japanilainen oli ongelmissa.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Katsuta taisteli kakkostilasta Hyundain Thierry Neuvillea vastaan, mutta lenkin viimeisellä pätkällä rengasrikot söivät aikaa. Ennen iltapäivän ajolenkillä, on Katsutan ero belgialaiseen 55 sekuntia.

– Aamu alkoi aika hyvin, mutta toisella pätkällä oli haasteita, kun jarrut menivät lukkoon toistuvasti. Ei aika silti huono ollut. Siksi halusin keskittyä varsinkin lenkin viimeiseen erikoiskokeeseen, Katsuta kertoi.

– Toki oli tiedossa, että Sleeping Warriorin pätkällä rengasrikkojen riski on iso. Uudella osuudella oli kiviä ihan missä sattuu. Ikävä kyllä saimme tuplarengasrikon, mutta oli muillakin ongelmansa.

Katsuta on ennenkin menestynyt Keniassa, joten japanilainen tietää, ettei kisan puolessa välissä kannata vielä sijoituksia miettiä.

– Ei ole vielä järkeä miettiä lopputulosta. Jos pääsemme pätkät läpi ilman ongelmia, olemme varmasti hyvissä asemissa. On toki edelleen mahdollista myös nostaa sijoitusta, sillä olemme jo nähneet, että paljon voi tapahtua kenelle vaan, Katsuta mietti.

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux on hiipinyt nelostilalle. Eroa kolmantena olevaan Katsutaan on vajaat puoli minuuttia. Myös Fourmaux kunnioittaa Safarin luonnetta sen verran paljon, ettei halua vielä miettiä mahdollista palkintosijaa.

– Olen varsin tyytyväinen meidän taktiikkamme aamulla. Puskimme silloin, kun tie oli puhdas ja hidastimme tosi paljon pahoissa paikoissa. Nelostila on jo positiivista. Iltapäivällä on mahdollista, että sataa, joten aion pysyä omassa suunnitelmassani, Fourmaux kertoi.

– Ei olisi vaikeaa puskea kovempaa, mutta silloin rikkoo helposti autonsa. Kuten olen sanonut aiemminkin, jos haluaa podiumille, on ensiksi päästävä maaliin.  

Lue myös nämä

  • Uusimmat