Esapekka Lappi haluaisi vapaaehtoisesti keskeyttää Safari-rallissa

Hyundain Esapekka Lappi on tekemässä suurta päätöstä kesken Safari-rallin.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi keskeytti perjantaina, mutta palasi kilpailuun lauantaiaamuna. Aamun kolme ensimmäistä pätkää tarjosivat kuitenkin runsaasti ohjelmaa suomalaiselle ja hän kärsi jokaisella pätkällä rengasrikon.

Lapilla ei ole lauantaina juuri mitään saavutettavaa ja hän tekikin suuren paljastuksen päivähuollossa.

– Emme ole sitä vielä päättäneet, mutta minun mielestäni meidän kannattaisi nyt lopettaa tähän, Lappi yllätti.

– Koska auto on nyt vielä suurin piirtein yhtenä kappaleena. Sillä tavoin voisimme säästää vaihdelaatikkoa huomiselle, Lappi perusteli.

Rengasrikot eivät olleet Lapin ainoa ongelma. Sleeping Warriorin pitkällä pätkällä oli paljon villieläimiä. Lappi yritti tietysti välttää osumat eläimiin, mutta suomalainen ei siinä täysin onnistunut. Hän osui seepraan.

– Se on aina hyvin valitettavaa. Yritin aina tietysti jarruttaa, kun näin eläimiä. Ne menivät ohi, mutta yksi oli vielä jäljellä ja valitettavasti sitten osuimme siihen, Lappi kertasi.

– Se lienee osa tätä Safari-kokemusta. Kun olet ensimmäisenä autona tiellä, niin tällaisia elementtejä saattaa tulla vastaan. Mutta ei ole missään nimessä kivaa osua niin kauniiseen eläimeen, Lappi harmitteli.

Lauantaina Safari-rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina, jolloin pisteitä on jaossa päiväkohtaisten tulosten perusteella ja myös Power Stage -erikoiskokeella.

Tämän takia Lappi harkitsee lauantai-iltapäivän jättämistä väliin, sillä hänellä ei ole asiaa pistesijoille tämän päivän päätteeksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat