Rallin MM-sarjan kalenteriin iso muutos – legendaarinen osakilpailu tekee paluun

Akropolis-ralli
Thierry Neuville Akropolis-rallissa vuonna 2013.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori ilmoitti perjantaina yhdestä muutoksesta tämän kauden kisakalenterin suhteen.

Syyskuun 9.-12. päivä ajettavaksi kaavailtu Chilen MM-ralli on peruttu toisena vuotena peräkkäin koronapandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten sekä muiden haasteiden vuoksi. Tilalle kalenteriin nousee legendaarinen Akropolis-ralli Kreikasta.

Kreikan MM-ralli ajetaan MM-kauden kymmenentenä osakilpailuna samana viikonloppuna Chilen kisan tilalla. Akropolis-ralli on yksi MM-sarjan klassikoista, joka ajettiin viimeksi kahdeksan vuotta sitten. WRC-promoottori kertoo tiedotteessa tehneensä rallin järjestäjien kanssa monivuotisen sopimuksen.

– Olen vakuuttunut, että Chilen moottoriurheiluliiton ponnistelut eivät mene hukkaan. Olen varma, että meillä on mahdollisuus nähdä Chilen MM-ralli kalenterissa tulevaisuudessa, FIA:n presidentti Jean Todt tsemppaa tiedotteessa.

– Tilalle tuleva Akropolis-ralli ei esittelyjä kaipaa. Se on yksi legendaarisimmista ralleista, ja tiet siellä ovat maailman rankimpia. Minulla on upeita muistoja rallista, koska olin siellä kartturina viisi kertaa vuosien 1970-1981 välissä. Voitin kisan myös tallipomon ominaisuudessa Peugeotilla vuosina 1985-86, Todt jatkaa muistellen.

Akropolis-ralli on ajettu osana MM-sarjaa 38 kertaa.  Kisa jäi pois MM-kalenterista vuoden 2013 jälkeen Kreikan talouskriisin mainingeissa. Eniten voittoja Kreikassa takavuosina ajoi Colin McRae, joka ylsi ykköseksi viisi kertaa. Suomalaisista Akropolis-rallin voittoa ovat juhlineet muun muassa Juha Kankkunen, Markku Alén, Jari-Matti Latvala ja Marcus Grönholm.

Vaikka Akropolis-rallin kanssa on tehty monivuotinen sopimus MM-sarjassa pysymisestä, lupailee myös WRC-promoottori Chilen rallille vielä uutta näyttöpaikkaa. Chilessä ajettiin yhden ja ainoan kerran MM-pisteistä vuonna 2019.

– Chilen kisa vuonna 2019 oli erittäin suosittu ja tervetullut lisä WRC:hen. Ikävä kyllä pandemia on koitellut maata kovasti viime vuonna ja tilanne on säilynyt hankalana. Olemme hyvin pettyneitä, että menetämme tämän kisan, mutta Chile pysyy WRC-perheessä taatusti, WRC-promoottorin nokkamies Jona Siebel toteaa.

Lue myös nämä