Quantcast

Sebastien Ogierin napapiirin kömmähdyksellä myös valoisampi puoli – ”Ei ole edes järkeä johtaa MM-sarjaa”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier ja Thierry Neuville. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on jälleen pelottavan hyvissä asetelmissa, kun uutta sesonkia on takana kahden rallin verran. 

Vaikka Ogier saalisti helmikuun Rovaniemen rallista vain yhden pisteen juututtuaan lauantai-iltana lumihankeen, on ranskalainen silti sarjassa kolmantena Monte Carlon MM-rallin voiton myötä. Eroa sarjaa johtavaan tallikaveri Kalle Rovanperään on kahdeksan pistettä.

Itse asiassa pieni takaa-ajoasetelma on Ogierille ja toki muillekin kuskeille varsin passeli, sillä kevään ja kesän aikana on luvassa viisi sorarallia putkeen. MM-sarjan johtaja lähtee aina soralla hieman epäkiitollisesta asetelmasta reitille auraamaan tietä.

– Kausi on pitkä. Nyt ei ole itse asiassa mitään järkeä edes johtaa MM-sarjaa, koska lähtöpaikkasäännöt ovat mitä ovat, Toyota-kuski kertoo WRC.comin verkkosivuilla.

Ensi kuussa upouudessa Kroatian MM-rallissa ajetaan asvaltilla. Silloin lähtöpaikka joukon edessä on todennäköisesti kaikista paras. Kuitenkin heti Kroatian rallin jälkeen ajetaan kolme rajua sorakisaa Portugalissa, Sardiniassa ja Keniassa.

– Odotan innolla Kroatian rallia. Palaamme pitkästä aikaa normaaliin kisaformaattiin, mikä on hyvä juttu. Nautin nimittäin joka kilometristä Toyotan ratissa. Kroatiasta tulee hieno kisa, sillä se on uusi meille kaikille, Ogier toteaa.

– Edellinen ralli oli toki pieni pettymys. Olemme kyllä tottuneet Ruotsissa siihen, että lähtöpaikasta on haittaa, mutta Suomessa ajattelimme sen vaikuttavan vähemmän. Otimme paljon riskejä avauspäivänä, mutta silti olimme vasta kuudensia perjantain jälkeen. En kadu mitään. Yritin ja annoin kaikkeni, ranskalaismestari jatkaa.

Kroatian MM-ralli ajetaan 22.-25. huhtikuuta. Kisan keskuspaikka on pääkaupunki Zagrebissa.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat