Quantcast

Raju pettymys! Suomi tiputettiin pois rallicrossin MM-kalenterista

Rallicrossin MM
Rallicrossin MM-sarjassa ajetaan kaudella 2021 kahdeksan osakilpailua.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan uusi promootioyhtiö lmoitti melkoisista muutoksista kauden 2021 kisakalenteriin. Muutoksia kisaohjelman suhteen  FIA:n viime vuoden lopun julkaiseman alustavaan versioon verrattuna tuli melkoisesti.

Pahin pettymys suomalaisittain on Kouvolan osakilpailun tippuminen pois lopullisesta kisakalenterista. MM-rallicrossia piti alustavan kalenterin mukaan ajaa Kouvolassa 19.-20. kesäkuuta. Kouvolassa ajettiin viime kesänä ensimäistä kertaa MM-pisteistä monen vuoden tauon jälkeen.

Koronapandemiasta johtuen MM-kauden avausta on lykätty entisestään. Nyt rallicross-sesonki käynnistyy vasta kesäkuun puolivälistä Norjan Hellin radalta. Heinäkuun alussa MM-pisteistä ajetaan puolestaan Ruotsin Höljesissä ja saman kuun loppupuolella Kataloniassa.

Yhteensä MM-osakilpailuja uudessa kalenterissa on kahdeksan kappaletta. Saksan Nürburgringillä kaasutellaan heinä-elokuun vaihteessa kaksi osakilpailua. Muissa kisaviikonlopuissa finaalilähtöjä on vain yksi.

Ranskassa Lohéacissa sekä Latviassa ajetaan syyskuussa. Kausi huipentuu Span radalle Belgiaan lokakuussa.  Kouvolan osakilpailun lisäksi myös kaikki kaukokisat jäivät pois kalenterista.

– Kalenteria on uudistettu ottaen huomioon tiimien toiveet viimeisestä kaudesta nykyisillä Supercar-autoilla ennen siirtymistä sähköautoihin kaudella 2022. Haluamme taata maksimimäärän osallistujia parhailla mahdollisilla radoilla, WRC-Promoottorin nokkamies Jona Siebel sanoo tiedotteessa.

– Teimme strategisen päätöksen aloittaa vasta vuoden puolivälistä, jotta järjestäjillä on paremmat mahdollisuudet avata ovet myös faneille. Rallicross-fanit luovat aina radalle poikkeuksellisen upean ilmapiirin, joten haluamme tehdä kaikkemme, että se on mahdollista korona-aikana, Siebel jatkaa.

Kaukokisojen tiputtaminen ja kalenterin supistaminen olivat myös tallien toiveena, sillä vuosi 2021 on viimeinen nykyisillä polttomoottoriautoilla. Kun budjettia karsitaan, on talleilla paremmat mahdollisuudet valmistella ensi vuoden sähköistä kilpa-autoa.

Rallicrossin MM-sarjan kalenteri kaudella 2021:
12.-13.6.  Norja, Hell
2.-4.7. Ruotsi, Höljes
23.-24.7. Espanja, Barcelona
31.7.-1.8. Saksa, Nürburgring
3.-5.9. Ranska, Lohéac
18.-19.9. Latvia, Riika
9.-10.10. Belgia, Spa

Lue myös nämä

  • Uusimmat