Rallin MM-sarjan japanilaiskuski itsevarmana: ”Haluan näyttää, että olen kehittynyt!”

Toyotan Takamoto Katsuta lähtee luottavaisin mielin perjantaina käynnistyvään Kroatian MM-ralliin.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kroatiasta japanilaiskuskilla on tasainen sarja kuutostiloja kolmen vuoden ajalta. Kotirallissaan Japanissa Katsuta kuitenkin osoitti kaudella 2022, että vauhti voi riittää asvaltilla myös podiumille, kun kaikki loksahtaa kohdilleen.

– Olen koko ajan luottavaisempi asvaltilla viime kauden Japanin rallin suoritukseni jälkeen. Myös muutama pätkä meni hyvin tänä vuonna Monte Carlossa, Katsuta sanoo.

– Kroatia on kuitenkin ihan oma haasteensa, koska leikkaamista on niin paljon ja pito sekä asvaltinpinta vaihtelevat koko ajan.

Katsuta myöntää, että juuri vaihtelevissa olosuhteissa hänellä riittää kehitettävää omassa tekemisessään.

– Se on selvästi osa-alue, missä minun on kehityttävä, kun asvaltti on likaista. Siinä voin yhä parantaa. Haluan tässä kisassa näyttää, että olen myös pystynyt kehittymään, Katsuta toteaa.

Katsutan osalta kaksi ensimmäistä MM-rallia meni penkin alle. Monte Carlossa vauhti ei riittänyt kärkeen ja Ruotsissa japanilainen lipsautti kärkitaistosta lumihankeen. Lohtua toi kuitenkin jo uran kolmas palkintosija Kenian MM-rallista maaliskuussa.

MM-pisteissä Katsuta on kuudentena ja lähtee reitille viidentenä autona, koska toinen Toyota-kuski Kalle Rovanperä ei aja Kroatiassa.

– Luvassa ei ole helppo ralli, varsinkin kun meidän lähtöpaikkamme perjantaina ei ole paras mahdollinen. Se korostuu, jos vettä sataa, Katsuta summaa.

– On varmasti tärkeää, jos pystymme ajamaan kärsivällisesti alussa. Sitten voimme yrittää saada vähän lisää rytmiä ja hyvän balanssin, jotta voimme puskea kovaa.

Kroatian MM-rallissa ajetaan yhteensä 20 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 280 kilometriä.

Lue myös nämä