Oho! Hyundain WRC-tallin keikkakuski iski kovan tavoitteen pöytään

Hyundain WRC-talli luottaa jälleen tällä kaudella kuljettajien rotaatioon.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ykköstähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak ajavat kaikissa kauden MM-ralleissa, mutta kolmannessa autossa vuorottelevat Esapekka Lappi, Andreas Mikkelsen sekä Dani Sordo. Lappi saalisti jo Ruotsissa helmikuussa voiton Hyundaille, eikä Kroatian rallissa ajovuorossa oleva norjalaiskuski Mikkelsen tyydy paljoa vähempään.

– On selvää, että meidän lähtöpaikkamme kisan alussa on haitta, varsinkin jos sataa. Silloin mutaa nousee paljon tielle, Mikkelsen miettii.

– Meidän kovin tavoite on päästä podiumille, mutta toki jos olosuhteet ovat vaikeat, niin myös sijoitus viiden joukossa kelpaa.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Mikkelsen oli ajovuorossa, mutta vauhti oli kaukana kärkimiesten kyydistä. Lopulta Mikkelsen oli kisan kuudes, mutta eroa kertyi kärkeen yli viisi ja puoli minuuttia.

Silti ehjä kisa Monacossa asuvalle Mikkelsenille toi aimo annoksen itseluottamusta.

– Olen todella positiivisin fiiliksin, koska saimme ehjän aloituksen Monte Carlosta tälle kaudelle. On hienoa palata Rally1-auton rattiin, sillä saimme myös ajaa testirallin Piemontessa, Mikkelsen huomauttaa.

– Kroatia on toki uniikki kisa, mutta meillä on monta vuotta kokemusta vyöllämme, joten voimme varmasti sitä kautta arvioida pätkien olosuhteet. Pito vaihtelee koko ajan, kuten myös keliolosuhde, joten on tärkeää onnistua nuotituksessa.

Kroatian MM-rallissa ajetaan yhteensä 20 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 280 kilometriä.

Lue myös nämä