Rallin MM-sarjan huipputiimi mukaan Dakar-projektiin – ”Tärkeä ja jännittävä mahdollisuus”

Rallin MM-sarjasta tuttu M-Sport laajentaa toimintaansa erämaarallien puolelle.
Ford Ranger T1+
Ford Ranger T1+ -autolla on tarkoitus kilpailla ensi vuonna Dakarissa. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordeilla MM-erikoiskokeilla kilpaileva M-Sport tiedotti torstaina, että se aloittaa yhteistyön eteläafrikkalaisen Neil Woolridge Motorsportin (NWM) kanssa. M-Sport ja NWM kehittävät yhdessä erämaaralleihin suunniteltua Ford Ranger T1+ -autoa, jolla on tarkoitus kilpailla tulevaisuudessa Dakar-rallissa.

Molemmat tiimit ovat tehneet pitkään yhteistyötä Fordin kanssa. Yhteinen projekti polkaistaan käyntiin siten, että M-Sport pistää pystyyn asiakasohjelman päämajassaan Englannissa. Lisäksi Ford Ranger T1+ -autosta kerätään dataa testeissä.

Ensimmäinen Ford Ranger saapuu Eurooppaan toukokuun lopussa, minkä jälkeen se on saatavilla testiin asiakasohjelman kautta.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson ja hänen poikansa Matthew Wilson vierailivat hiljattain Etelä-Afrikassa tapaamassa Neil Woolridgen tiimin.

– Tämä on tärkeä ja jännittävä mahdollisuus minulle. Olen ollut 45 vuotta mukana rallibisneksessä, ja erämaarallit ja Dakar ovat aina kiinnostaneet minua. Tiedän erittäin hyvin, että se vaatii vuosien kokemuksen ja asiantuntemuksen, Malcolm Wilson kertoo.

– NWM:n Rangerissa on ehdottomasti potentiaalia ja se on rakennettu vakaalle pohjalle. Matthew testasi autoa vierailumme aikana ja hän oli erittäin tyytyväinen kokemukseensa. En välttele haasteita – juuri niiden takia pidän moottoriurheilusta. Meillä on paljon töitä tehtävänä ennen kuin kilpailemme maineekkaassa Dakar-rallissa, brittipomo lisää.

Malcolm Wilson ja Neil Woolridge
Malcolm Wilson (vas.) ja Neil Woolridge (2. vas.) katsoivat, mitä Rangerin konehuoneesta löytyy. Kuva: M-Sport

Woolridgen johtama NWM-tiimi on erikoistunut erämaaralleihin.

– Voimme hyödyntää Etelä-Afrikan erämaarallisarjaa automme testaamiseen kilpailijoitamme vastaan, mikä antaa meille luottamusta viedä kilpurimme maailman näyttämöille, Woolridge maalailee.

– Matthew nosti testinsä jälkeen esiin mielenkiintoisia kehityssuuntia. Tämä alleviivaa sitä, kuinka merkittävää asiantuntemusta saamme tehdessämme yhteistyötä M-Sportin kanssa.

M-Sport ei kertonut yksityiskohtaisemmin, milloin Ranger voitaisiin nähdä Dakarissa. Tiedotteessa painotettiin, että Dakar-ralli on pidemmän aikavälin tavoite.

M-Sport kilpailee rallin MM-sarjan pääluokassa Ford Puma Rally1 -autolla. Lisäksi tiimi rakentaa asiakaskäyttöön Rally2- ja Rally3-luokituksen autoja.

Lue myös nämä

  • Uusimmat